×
 

Hoppa till innehållet

Hej, SYV!

Välkommen till NTI Handelsgymnasiet! Vi har ekonomiprogrammet och försäljnings- och serviceprogrammet. På ekonomiprogrammet har vi båda inriktningarna: ekonomi och juridik. På båda programmen arbetar vi med entreprenörskap och marknadsföring. Eleverna får utveckla sina entreprenöriella förmågor, såsom samarbete, kommunikation och att ta fram hållbara affärsidéer. Första året börjar med mindre projekt och i slutet på utbildningen får eleverna skapa sina egna UF-företag (Ung Företagsamhet). Eleverna får kunskaper i ekonomi, handel, marknadsföring, juridik och innovationstänk och lär sig att använda de professionella digitala verktygen inom branschen. Vi rustar dem för framtiden!

Tre elever går utomhus med kaffe och dator i handen

Lär känna oss

Katalog

Här kan du ladda ner katalogen för läsåret 24/25 som pdf.

Blå bakgrundsbild

Mer om NTI Gymnasiet

NTI Handelsgymnasiet är en del av NTI Gymnasiet – Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och business. På över 20 platser runt om i Sverige gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. Oavsett om eleven väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer de att ha nytta av sin aktuella kunskap och förståelse för ny teknik och digitalisering, och hur det påverkar samhällets alla områden. Hos oss får eleverna med sig alla tankesätt och verktyg för att kunna navigera framtidens möjligheter.

Två elever sitter i fönstret på skolan och tittar mot kameran

Program

  • Ekonomi

    För dig som gillar ekonomi, juridik, marknadsföring och entreprenörskap.

    • Inriktning
      • Ekonomi
      • Juridik
    Två elever får hjälp av en lärare i klassrummet
  • Försäljning och service

    För dig som vill jobba inom till exempel handeln, service eller marknadsföring.

    • Inriktning
      • Försäljning och service
    Fyra elever arbetar i grupp framför vita tavlan

Har du elever som är intresserade av vår skola?

Då vill vi jättegärna att de besöker oss! Öppet hus har vi flera gånger per år. Nedan kan du se datum och eleven kan även anmäla sig för påminnelser. Prova på-dagar, också kallat skuggning och elev för en dag, arrangeras löpande. Allt eleven behöver göra är att anmäla sig via vårt formulär på knappen nedan.

Blå bakgrundsbild

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.

  • I augusti 2022 flyttade vi till centrala och helt nyrenoverade lokaler på St. Eriksgatan – nära Gustav Adolfs torg, Lilla Bommen och Brunnsparken. Du tar dig enkelt hit med spårvagn, buss eller tåg. Det tar bara 5 minuter att gå från centralen.

  • Våra lärare är mycket duktiga och väldigt uppskattade av våra elever. Vi arbetar med kollegialt lärande och tittar ständigt på hur vi kan förbättra undervisningen. Lärarna trivs och många har jobbat länge på skolan. De allra flesta av våra lärare är behöriga, i dagsläget är 14 av totalt 15 lärare behöriga.

  • Ekonomiprogrammet: 240

    Försäljnings- och serviceprogrammet: 210

    Det är dock viktigt att komma ihåg att antagningspoängen kan ändras mycket från år till år.

    • Vårt ekonomiprogram är certifierat för Diplomerad Gymnasieekonom, vilket innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad.
    • Vi har en designverkstad – ett kreativt labb där våra elever kan förverkliga sina idéer, skriva ut affischer, trycka text och bild på tyg samt skriva ut bokstäver och bilder för att sätta upp på väggar och fönster.
    • Vi har internationella samarbeten. Vi erbjuder APL (arbetsplatsförlagt lärande) utomlands och samarbetar med svenska skolan i Paris, Madrid, Fuengirola, Palma och Nairobi.
    • Tillsammans med NTI Gymnasiet Kronhus bildar vi Campus Kronhusgatan, och kan ihop erbjuda ett brett urval av kurser och elevaktiviteter.
  • Maten är varierad och välkryddad. Varje dag serveras flera rätter som eleverna kan välja mellan och det finns alltid ett fräscht salladsbord. Maten lagas i närområdet och kommer nylagad och fräsch till skolan. Den är mycket uppskattad av våra elever. Vi har också ett matråd där elever får träffa representanter från matleverantören och ge synpunkter.

  • Våra elever har sammanhållna dagar och börjar som tidigast 08:15, men de flesta dagar börjar lektionerna 08:30. Våra elever äter på skolan så att vi inte tappar tid på att eleverna ska ta sig någon annanstans för att äta. På måndagar slutar alla 14:00 – då är det resurstid. Resurstid är en extralektion som kan bokas för enskilda elever som behöver extra stöd eller för en hel kurs där läraren vill ha extra tid till eleverna.

  • Vi har ingen idrottshall på skolan utan förlägger idrott till specialhallar i närområdet. Ska våra elever spela badminton så är de i Fjäderborgen, ska de träna styrka är de på ett gym.

Kontakta oss

Kontakta gärna oss om du har några frågor om vår skola eller är intresserad av att besöka nästa SYV-träff vi anordnar.