
NTI Gymnasiet i Helsingborg har ca 400 elever och erbjuder teknikprogrammet, IT-programmet och estetiska programmet. Från och med hösten 2023 har vi slagit ihop oss med NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg och erbjuder nu även naturprogrammet och en ny teknikinriktning. Ansökningen till dessa sker via NTI Vetenskapsgymnasiet för läsåret 24/25.
Vår skola kännetecknas av hög trivsel och trygghet bland eleverna, samt hög måluppfyllelse. Våra skickliga och erfarna lärare ser elevernas behov och framförallt elevernas potential, vilket skapar en engagerande inlärningsmiljö. Lärarna finns alltid tillgängliga för eleverna och erbjuder resurspass för den som behöver hjälp eller som vill höja sitt betyg.
Individuella val (200 p) görs under våren i årskurs 1 och under våren i årskurs 2. Det finns möjlighet att läsa utökat program för att stärka behörigheten.
På alla våra program har eleverna möjlighet att välja en programfördjupning. Se under respektive program vilka fördjupningar som erbjuds. På teknikprogrammet erbjuds alltid matematik 4 och 5 samt fysik 2 som en programfördjupning. Eleverna väljer sina programfördjupningar under våren i årskurs 1.
Här kan du ladda ner katalogen för läsåret 24/25 som pdf.
NTI Gymnasiet har skolor över hela Sverige, där våra elever förbereder sig för en värld i ständig förändring. Här kan du få en inblick i hur det kan vara att gå 3 år hos oss.
Arbeta praktiskt med IT, nätverk, datorer och webbutveckling.
Var kreativ och skapa digital design med hjälp av den senaste tekniken.
Ta en genväg till jobb. Spetsa dig inom produktion eller mjukvarudesign.
Fördjupa dig inom framtidens naturvetenskap och testa bioteknik.
Utveckla produkter, programmera eller fördjupa dig inom teknikvetenskap.
På vår skola finns ett makerspace. Det är en lokal inne i skolan utrustad med modern utrustning inom 3D-printing, VR och mycket mer. Syftet är att våra elever ska få möjlighet att faktiskt testa och använda ny teknik, inte bara läsa om det. Det är på det sättet vi tror att våra elever lär sig som allra bäst.
Vi välkomnar elever, föräldrar och studie-och yrkesvägledare för ett bokat besök på skolan. Elever som önskar besöka oss på Öppet hus finner mer information via knappen nedan. Vill eleven prova på något program kan den antingen maila till vår SYV susanne.fredriksson@ntig.se eller anmäla sig här nedan.
Vi kommer dessutom gärna på besök till er skola och informera om våra program.
Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.
Eleverna i årskurs 1 och 2 äter på skolan. Vi har Skolfood som matleverantör och varje dag serveras en dagens rätt, ett vegetariskt alternativ, ett pasta-alternativ och en stor salladsbuffé med 18 komponenter. I årskurs 3 har våra elever matkort och kan äta på olika restauranger ute på stan.
Elever som kommer börja teknikprogrammet och IT-programmet får en Dell Latitude 5480 (Intel i5, 8GB DDR4, 256 GB SSD) och elever på Estetprogrammet får en MacBook Pro Retina 13-tum (Intel i5, 8GB DDR3, 120 GB).
Vi har ca. 420 elever på skolan.
Skolan består av två byggnader: en större byggnad som har fem våningar och en mindre som har en våning med en stor inglasad innergård.
Vi finns på Carl Krooks gata 9, vid Stadsparken och Helsingborgs stadsbibliotek. Väldigt nära till stationen för de som pendlar.
Biblioteket eller Knutpunkten/Centralstationen
Det kan se olika ut beroende på vilka kurser du läser. Men vanligt är att man börjar runt 08.30 och slutar runt 15.30. Sedan kan man börja tidigare och sluta tidigare ibland och ibland börja senare och sluta lite senare. Typen av lektioner varierar men vi försöker lägga så att du har en variation i schemat varje dag så du har en mix av teoretiska och praktiska ämnen.
Ja, på skolan har vi skåp till varje elev. Där får du plats med dina böcker, ryggsäck och jacka.
Vi erbjuder en varierande idrott och bedriver den i lokaler på bl.a. Helsingborgs Arena och på fullt utrustade gym och simhallar.
Du väljer ett individuellt val både i slutet av åk 1 och åk 2 och läser dina individuella val i åk 2 och 3. Beroende på vilket program du läser har du ca 10 kurser att välja mellan, allt från digitalt skapande, biologi 1, matematik 5, fysik 2 och dator och nätverksteknik.
Ja. Skolan erbjuder ett längre resurspass på 90 minuter varje vecka där alla lärare är tillgängliga för elever som behöver stöd eller som vill höja sina betyg. Det finns också extra resurspass i matematik.