Mjukvarudesign på NTI Johanneberg Gymnasieingenjörsprogrammet

Lärare och elev framför en skärm med kod

Vill du jobba med mjukvaruutveckling?

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig, praktisk påbyggnadsutbildning för en snabb väg in i arbetslivet inom mjukvaruutveckling.

Träffa oss på mässan Kunskap & Framtid 21-23 november! Läs mer om mässan här.

Utveckla mjukvara

Att utveckla mjukvara är ett kreativt och socialt arbete med stort fokus på problemlösning och teamarbete. Till skillnad från gymnasiet kommer du jobba mer i projekt enligt agila metoder, ha stand-up-meetings och en egen arbetsplats där du kan fokusera. Du kommer också jobba mer tillsammans med dina lärare än traditionell undervisning.

En snabb väg till jobb

Du får en bra grund för Full Stack-utveckling med agila metoder. Eftersom IT- och telekombranschen rapporterar att det saknas 70 000 programmerare i Sverige, är möjligheterna till roliga och utvecklande jobb stora. 

Tidigare elever arbetar bland annat med utveckling av e-handelssystem, managementsystem inom finansvärlden, webbsidor på reklambyråer, styrsystem för pyroteknik, Internet of Things, som frilansande konsulter och mycket mer.

10 veckors branschnära praktik

10 veckor av utbildningen genomförs som praktik hos ett av våra samarbetsföretag inom mjukvarubranschen, vilket ger dig en unik möjlighet att snabbt etablera dig inom branschen.

All in på programmering

Du kommer lära dig flera olika moderna tekniker, koncept och metoder – t.ex. frontend-ramverk, REST, backend och databaser. Versionshantering med Git och GitHub Flow. CI/CD med automatiska kodtester. Funktionell programmering och flera olika programmeringsspråk. Dessa kunskaper applicerar du praktiskt i komplexa projekt där ni arbetar tillsammans i team och bygger produkter med agila metoder med hjälp av Scrum.

Vem kan söka?

För att antas till Gymnasieingenjörsprogrammet behöver du:

  • Ha en examen från Teknikprogrammet. Du kan ansöka innan du tar examen, och kompletterar sedan med ditt examensbevis.
  • Ha godkänt betyg i kurserna Webbutveckling 1 och Programmering 1, eller motsvarande kunskap.
  • Fylla som mest 22 år det kalenderår du påbörjar utbildningen.

Du kan söka till TE4 samtidigt som du söker till universitet/högskola, och göra ett slutgiltigt val under sommaren när du har antagningsbeskeden i handen.

Om programmet

  • Program: Gymnasieingenjörsprogrammet
  • Profil: Informationsteknik
  • Yrkesutgång: Mjukvarudesign

Framtida yrken

  • Till exempel: programmerare, scrum master, IT-projektledare, produktägare, mjukvarudesigner, spelutvecklare, apputvecklare, mjukvaruutvecklare

Intresseanmälan TE4

Vill du veta mer om TE4? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Studiestart

När du eller dina föräldrar skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus/annan skolvisning, önskar information eller marknadsföring om våra skolor, behöver samtycke lämnas. Samtycke är frivilligt och avges när anmälan eller önskemålet skickas in. NTI Gymnasiet är personuppgiftsansvarig på den skola som du har anmält intresse till. Skolan är en del av AcadeMedia-koncernen.

De personuppgifter vi behandlar är namn, e-postadress och telefonnummer för samtliga kontakter med dig samt programval och år för tänkt studiestart för information och marknadsföring. Vissa utskick innehåller spårningspixlar så vi kan se antal öppnade brev.

Uppgifterna delas med anställda inom skoladministration och kommunikation på de skolor du visat intresse för. Syftena är att administrera besök, skicka marknadsföring, andra meddelanden och påminnelser. Vi kan även komma att dela uppgifter till kommunikatörer på bolag inom koncernen för marknadsföring av liknande utbildningar. Vidare lämnar vi information till myndigheter om vi är skyldiga att göra så enligt lag.

De rättsliga grunderna är samtycke för administration av skolbesök och svar på allmänna frågor samt berättigat intresse för den marknadsföring som inte följer av samtycke. Reklam för liknande utbildningar anser vi motiverade i viss omfattning. Utlämnande till myndigheter följer av rättslig förpliktelse. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningstiden för den sökta utbildningen gått ut. Vid tillbakadraget samtycke gallras uppgifterna omgående.

Till tekniskt stöd anlitas personuppgiftsbiträdena AcadeMedia Support AB, Microsoft Ireland Operations Ltd och Infobip Sweden AB. Uppgifterna kan komma att behandlas i Sverige/EU och i de s.k. tredjeländerna USA, Brasilien, Kina, Indien, Vietnam, Malaysia och Ryssland. Överföring till tredjeländerna sker med stöd av EU-kommissionens standardavtalsklausuler.

Du kan när du vill dra tillbaka ditt samtycke, invända mot behandlingen, begära registerutdrag, rättelse eller att vi begränsar behandlingen. För att avregistrera dig från digitala reklam- och kommunikationsutskick, följ instruktionerna i det SMS eller e-post som du har fått från oss. Du kan även kontakta skolan för detta på fliken Kontakt i menyn.

Du hittar hela vår policy här.

Kontakt

Vårt dataskyddsombud kontaktas på dataskydd@academedia.se. Vid klagomål på personuppgiftsbehandlingen skickas det till tillsynsmyndigheten IMY (www.imy.se).

Ansökan

Ansökan till läsåret 2024/2025 har stängt. Nästa ansökningsperiod öppnar våren 2025. Håll utkik på hemsidan för viktiga datum. Du kan läsa mer om hur antagningen fungerar på göteborgsregionen.se.

Har du några frågor?
Kontakta daniel.berg@ntig.se så hjälper vi dig!

Kille framför en datorkskärm med kod
  • Genom projekt och praktik fick man en skjuts in i arbetslivet.

    Linnea Olsson NTI Gymnasiet

lila bild

Kurser

Gymnasieingenjörsprogrammet är 900 poäng, men du kan välja att utöka programmet och lägga till 400 poäng. Om du väljer detta läser du totalt 1300 poäng. Kontakta skolan för mer information.

  • Totala poäng 900p
    • Gymnasieingenjör i praktiken 1 200
    • Examensarbete 100
    • Mjukvarudesign 1 100
    • Programmering, datastrukturer och algoritmer 1 100
    • Programmering, datastrukturer och algoritmer 2 100
    • Frontendutveckling 1 100
    • Backendutveckling 1 100
    • Datalagring 1 100
    • Mjukvarudesign 2 100
    • Frontendutveckling 2 100
    • Backendutveckling 2 100
    • Datalagring 2 100

Var det inte riktigt din grej?