Hej, SYV!
Har du som SYV elever som är intresserade av IT, tech och design? Eller varför inte gymnasieingenjör? Vår skola är perfekt för de elever som vill utmanas, utvecklas och bli redo för framtidens jobb.
Lär känna oss
Katalog
Här kan du ladda ner katalogen för läsåret 25/26 som pdf.
Om oss
Sen starten 2001 har NTI Johanneberg blivit en av Göteborgs mest populära gymnasieskolor inom teknik, IT och grafisk design! Vi är en väletablerad skola med fokus på full gymnasieexamen, vidare studier, trygghet och trivsel. Oavsett vilket program du går är du en del av Johannebergsandan med en engagerad elevkår och lärare som skapar en rolig och meningsfull gymnasietid för att du ska nå din fulla potential. Välkommen till NTI Johanneberg!
Program
Teknikprogrammet
Utveckla produkter, programmera eller fördjupa dig inom teknikvetenskap.
-
Inriktning
- Informations- och medieteknik
-
Inriktning
El- och energiprogrammet
Arbeta praktiskt med IT, nätverk, datorer och webbutveckling.
-
Inriktning
- Dator- och kommunikationsteknik
-
Inriktning
Estetiska programmet
Var kreativ och skapa digital design med hjälp av den senaste tekniken.
-
Inriktning
- Estetik och media
-
Inriktning
Makerspace
På vår skola finns ett makerspace. Det är en lokal inne i skolan utrustad med modern utrustning inom 3D-printing, VR och mycket mer. Syftet är att våra elever ska få möjlighet att faktiskt testa och använda ny teknik, inte bara läsa om det. Det är på det sättet vi tror att våra elever lär sig som allra bäst.
Besök oss
Då vill vi jättegärna att de besöker oss! Öppet hus har vi flera gånger per år. Nedan kan du se datum och eleven kan även anmäla sig för påminnelser. Prova på-dagar, också kallat skuggning och elev för en dag, arrangeras löpande. Allt eleven behöver göra är att anmäla sig via vårt formulär på knappen nedan.
Vanliga frågor
Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.
Vi finns på Origovägen 4, på Chalmers Campus, Johanneberg. Kliv av vid Chalmers hållplats och håll utkik efter en svart flagga på byggnaden ovanför tunneln som spårvagnen kör igenom. Du går in på Chalmersområdet och håller till vänster så kommer du så småningom upp till oss.
Närmast har du Chalmers. Du kan också åka till Landala eller Chalmers Tvärgata.
Vi har en huvudbyggnad på fyra våningar full med labbsalar, klassrum och uppehållsrum. Intill har vi även vårt ”designhus” som vi kallar Villan där det finns musikstudio och designlabb. Vi har även ett kontor inne vid Chalmers Science Center för de elever som går vårt gymnasieingenjörsprogram.
Totalt är vi ca 480 elever. I varje årskurs är vi 99 teknikelever, 32 elever från Estetiska programmet och 30 elever från El- och energiprogrammet.
Du väljer din fördjupning och dina individuella val efter jul i årskurs 1. Beroende på program finns det flera olika kurser att välja mellan. Se våra poängplaner för respektive program här. Du läser sedan dina valda kurser i årskurs två och tre.
I programmering jobbar vi främst med Ruby, i webbutveckling blir det JavaScript, inom tillämpad programmering lite Arduino (C) och det kan även bli lite inslag av Python i matematiken.
Elever på teknikprogrammet och el- och energiprogrammet får låna en PC från HP och våra designelever jobbar med Macbooks.
Vi har lite mindre skåp med plats för dator, böcker och en och annan jacka och väska.
Årkurs 1 och 2 äter lunch på restaurang Foxes vid Gibraltargatan (5 min från skolan). I årskurs 3 får du matkort (70 kr) som gäller på en mängd restauranger runt om i Göteborg.
Vi har hjälpstugor i matematik, fysik, designämnen och IT-ämnen. Det finns alltid en lärare till hands på dessa tider. Vi har även intensivhelger inför nationella prov i samarbete med Intize på Chalmers.
Under vanliga idrottslektioner som inte kräver speciell utrustning håller vi till på Friskis & Svettis samt Fysiken som ligger ca 5-10 min från skolan. Och ofta är vi iväg och testar olika sporter och då åker vi till tennishallar, kampsportscentran och liknande.
Det får du av kommunen. Om det är något problem med korten kan du prata med vår administration.
På skolan finns lärare i tyska, franska och spanska. Övriga språk kan läsas på Gemensamma Gymnasiet på Hvitfeldtska som ligger nära. Vi hjälper till att ordna hemspråksundervisning där den erbjuds, dock inte i skolans egna lokaler. Om elever läser svenska som andraspråk görs detta i en enskild grupp med särskilt stöd.
Kontakta oss
Kontakta gärna oss om du har några frågor om vår skola eller är intresserad av att besöka nästa SYV-träff vi anordnar.