×
 

Hej, SYV!

På NTI Gymnasiet i Lund får våra elever goda förutsättningar för att lyckas i sina studier. Här erbjuds en kvalitativ utbildning med mycket kompetenta lärare och i nära samarbete med regionens näringsliv – till exempel med Microsoft i Staffanstorp. På vår skola tänker vi att utbildning är viktigt och vi tror att våra elever också tycker det. Utbildningen tar fasta i behovet av djupa allmänna ämneskunskaper som kombineras med lika djupa kunskaper inom teknik och IT. Vi är övertygade om att våra elever växer både som elev och människa om vi tillsammans gör dem förberedda på livet efter gymnasiet – oavsett om det är yrkeslivet eller vidare studier.

Information om våra utbildningar

Fördjupningar, behörighet och individuella val

Val av fördjupning på teknikprogrammet görs under våren i årskurs 1. Individuella val (200p) görs samtidigt, förutom moderna språk som kan läsas redan från och med hösten i årskurs 1 (individuellt val på teknikprogrammet endast). Det finns möjlighet att läsa utökat program för att stärka behörigheten om rektor bedömer att det är lämpligt för eleven. På vårt IT-program (el- och energiprogrammet) ges möjlighet till grundläggande behörighet utan att läsa utökat program. Då väljs Svenska 2 och 3 samt Engelska 6. Fysik 2 och Matematik 4 erbjuds alltid elever på teknikprogrammet.

Programmering och entreprenörskap

Vi erbjuder programmering och entreprenörskap till alla elever på alla program.

APL

Eleverna på vårt IT-program (el- och energiprogrammet) har 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under vårterminen i årskurs 2 har de sju veckor APL och under höstterminen i årskurs 3 har de 8 veckor. APL syftar till att ge eleverna en yrkesförberedande grund inom IT-teknikeryrken som t.ex. nätverkstekniker, datatekniker, supporttekniker, säkerhetstekniker och nätverksadministratör. Eleverna på TE4 har 10 veckors APL på vårterminen.

Studiestöd

En gång i veckan är det räknestuga, där finns det möjlighet för alla elever att få hjälp i matematik, fysik och programmering. Studiestöd i engelska finns också.

Lär känna oss

Katalog

Här kan du ladda ner katalogen för läsåret 24/25 som pdf.

Om oss

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På över 20 platser runt om i Sverige gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. Oavsett om eleven väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer de att ha nytta av sin aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken.

Program

 • El och energi

  Arbeta praktiskt med IT, nätverk, datorer och webbutveckling.

  • Program
   • El- och energiprogrammet
 • Gymnasieingenjör

  Ta en genväg till jobb. Spetsa dig inom produktion eller mjukvarudesign.

  • Program
   • Gymnasieingenjörsprogrammet
 • Teknik

  Utveckla produkter, programmera eller fördjupa dig inom teknikvetenskap.

  • Program
   • Teknikprogrammet

Makerspace

På vår skola finns ett makerspace. Det är en lokal inne i skolan utrustad med modern utrustning inom 3D-printing, VR och mycket mer. Syftet är att våra elever ska få möjlighet att faktiskt testa och använda ny teknik, inte bara läsa om det. Det är på det sättet vi tror att våra elever lär sig som allra bäst.

Har du elever som är intresserade av vår skola?

Då vill vi jättegärna att de besöker oss! Öppet hus har vi flera gånger per år. Nedan kan du se datum och eleven kan även anmäla sig för påminnelser. Prova på-dagar, också kallat skuggning och elev för en dag, arrangeras löpande. Allt eleven behöver göra är att anmäla sig via vårt formulär på knappen nedan.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.

Kontakta oss

Kontakta gärna oss om du har några frågor om vår skola eller är intresserad av att besöka nästa SYV-träff vi anordnar.