×
 

Hoppa till innehållet

Hej, SYV!

NTI Gymnasiet Malmö är en liten skola med ca 250 elever, ca 25 lärare och komplett elevhälsa. Vi har även flera studiecoacher som arbetar under ledning av vår specialpedagog med extra anpassningar och särskilt stöd. Skolan ligger på Bergsgatan 20 i närheten av både Triangelstationen och Södervärn.

En tjej i brun jacka ler

Information om våra utbildningar

Våra program

Hos oss finns i nuläget två program att söka. Dessa är Teknikprogrammet (TEINF) som är högskoleförberedande, och El- och energiprogrammet med dator- och kommunikationsteknik (EEDAT) som är ett yrkesprogram men med möjlighet till allmän behörighet.

Våra fördjupningar

Respektive program har två fördjupningar som eleverna får välja först till årskurs 2. Både elever och vårdnadshavare får information om detta val i årskurs 1.

På TEINF heter fördjupningarna Software och Engineering. I korthet handlar Software om att den svåra matematiken och fysiken som krävs för att bli civilingenjör byts ut mot programmeringskurser. Om eleven istället väljer Engineering ingår all den matematik och fysik som krävs för att komma in på exempelvis civilingenjörsutbildningarna. Vår erfarenhet säger oss att det krävs goda kunskaper från grundskolan i ämnena matematik och fysik för att lyckas med den senare fördjupningen.  På EEDAT heter fördjupningarna Infrastructure och Back End. På den första ingår kurser som fokuserar på nätverk och datorns uppbyggnad. På den senare lär sig eleverna att skapa webbsidor och att administrera dessa.

E-sport- och fotbollsprofil

Hos oss kan elever från båda programmen söka till en e-sportsprofil i årskurs 2 och 3. I nuläget finns 24 platser och urvalet görs utifrån elevens närvaro, betyg och separat ansökan under våren i årskurs 1. Vi har även en fotbollsprofil inom ramen för det individuella valet i årskurs 2 och 3.

Att vara tjej och läsa IT eller teknik

Det är en utmaning att locka tjejer att våga söka sig till tekniska gymnasieprogram av flera orsaker. De tjejer som väljer att läsa hos oss hittar däremot snabbt en gemenskap och lyckas mycket väl med sina studier. De har även lätt för att hitta jobb efter studenten inom IT eller studerar vidare inom teknik. Skolan är mycket mån om att fånga upp denna grupp elever via exempelvis skolklubbar och andra arrangemang som främjar dem att ta plats.

Lär känna oss

Katalog

Här kan du ladda ner katalogen för läsåret 24/25 som pdf.

Lila bakgrund

Om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På över 20 platser runt om i Sverige gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. Oavsett om eleven väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer de att ha nytta av sin aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken.

Program

  • Teknik

    Utveckla produkter, programmera eller fördjupa dig inom teknikvetenskap.

    • Inriktning
      • Informations- och medieteknik
    En elev arbetar med en robotarm
  • El och energi

    Arbeta praktiskt med IT, nätverk, datorer och webbutveckling.

    • Inriktning
      • Dator- och kommunikationsteknik
    Två elever kopplar in nätverkskablar på IT

Makerspace

På vår skola finns ett makerspace. Det är en lokal inne i skolan utrustad med modern utrustning inom 3D-printing, VR och mycket mer. Syftet är att våra elever ska få möjlighet att faktiskt testa och använda ny teknik, inte bara läsa om det. Det är på det sättet vi tror att våra elever lär sig som allra bäst.

Har du elever som är intresserade av vår skola?

Då vill vi jättegärna att de besöker oss! Öppet hus har vi flera gånger per år. Nedan kan du se datum och eleven kan även anmäla sig för påminnelser. Prova på-dagar, också kallat skuggning och elev för en dag, arrangeras löpande. Allt eleven behöver göra är att anmäla sig via vårt formulär på knappen nedan.

Lila bakgrund

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.

  • Vi ligger på Bergsgatan 20 i Malmö.

  • Med tåg är det gångavstånd från stationen på Triangeln.

    Tar man regionbuss kan man hoppa av på stoppet Spångatan eller om det är lokaltrafiken så har vi busstopp mittemot eller precis bredvid skolan.

  • Vi har hela våning tre i huset och vi har totalt 14 klassrum och en matsal. På skolan har vi också två innergårdar som brukar vara populära när det är fint väder.

  • Det går ungefär 220 elever på vår skola.

  • Vi har ett e-sportslag på skolan som du kan gå med i när du går i årskurs 2. Vi har även tillfällen då alla kan vara med och tävla, oavsett om du är med i e-sportslaget eller inte.

  • Ja, vi har ett makerspace med 3D-skrivare, laserskärare, olika verktyg och maskiner. Självklart finns där en och annan robot också! Hittar du något eller om du ritat något själv som du vill ha utskrivet kan du alltid kolla med ansvarig om du kan lämna din ritning till honom för utskrift, det brukar inte vara omöjligt!

  • Ja, men det varierar utifrån intresse. Vi har en brädspelsklubb som hållit igång i några år och ett tag hade vi en coding club som sysslade med programmering.

    Ibland har vi pingis eller esportsturneringar för de som vill, det brukar bli någon gång per termin.

  • Individuella val väljer man till årskurs 2 och 3. Där finns lite olika alternativ beroende på om man går på El- och energiprogrammet eller Teknikprogrammet. Vilka kurser som erbjuds kan variera något från år till år. Kurser som har erbjudits är till exempel: Digitalt skapande, Idrott och Hälsa 1 specialisering – Fotboll, Entreprenörskap och Multimedia samt moderna språk.

  • Beroende på vilket program du går så skiljer det sig åt. Just nu läser IT-programmet Python och Teknikprogrammet läser C# i programmering och Arduino C i tillämpad programmering.

    I webbutvecklingskurserna används html med php och CSS.

  • Det varierar, men de senaste åren har det varit HP Probook 440 Gx. (x = 7 eller 8 beroende på vilket år eleverna fått sina datorer)

  • På vår skola lånar vi ut skåp med nyckel och skåpen är tillräckligt stora för att få plats med det mesta.

  • Vi har en matsal och får vår skolmat via en cateringfirma. Det brukar vara en rätt och ett vegetariskt alternativ och salladsbuffé.

  • En vanlig skoldag börjar från 8:30 och pågår fram till 16:30. Start och sluttider varierar från dag till dag. Vissa dagar slutar man tidigare och vissa börjar man senare men det kan vara att någon dag är från 8:30 till 16. Håltimmar är något vi aktivt försöker undvika för att ni ska få ett så bra schema som möjligt.

  • Vi har oftast vår idrott i Friskis och Svettis lokaler på Parkmöllan.

  • Nej, men din hemkommun brukar erbjuda detta om du har mer än 6 km till skolan.

  • Alla får läsa Svenska eller Svenska som andraspråk och Engelska. Hemspråksundervisning kan man ansöka om att få läsa och moderna språk erbjuds som i-val i årskurs 2 och 3. De moderna språken som vi erbjuder är Tyska, Franska och Spanska.

Kontakta oss

Kontakta gärna oss om du har några frågor om vår skola eller är intresserad av att besöka nästa SYV-träff vi anordnar.