×
 

Hej, SYV!

NTI Gymnasiet Malmö är en liten skola med ca 250 elever, ca 25 lärare och komplett elevhälsa. Vi har även flera studiecoacher som arbetar under ledning av vår specialpedagog med extra anpassningar och särskilt stöd. Skolan ligger på Bergsgatan 20 i närheten av både Triangelstationen och Södervärn.

Information om våra utbildningar

Våra program

Hos oss finns i nuläget två program att söka. Dessa är Teknikprogrammet (TEINF) som är högskoleförberedande, och El- och energiprogrammet med dator- och kommunikationsteknik (EEDAT) som är ett yrkesprogram men med möjlighet till allmän behörighet.

Våra fördjupningar

Respektive program har två fördjupningar som eleverna får välja först till årskurs 2. Både elever och vårdnadshavare får information om detta val i årskurs 1.

På TEINF heter fördjupningarna Software och Engineering. I korthet handlar Software om att den svåra matematiken och fysiken som krävs för att bli civilingenjör byts ut mot programmeringskurser. Om eleven istället väljer Engineering ingår all den matematik och fysik som krävs för att komma in på exempelvis civilingenjörsutbildningarna. Vår erfarenhet säger oss att det krävs goda kunskaper från grundskolan i ämnena matematik och fysik för att lyckas med den senare fördjupningen.  På EEDAT heter fördjupningarna Infrastructure och Back End. På den första ingår kurser som fokuserar på nätverk och datorns uppbyggnad. På den senare lär sig eleverna att skapa webbsidor och att administrera dessa.

E-sport- och fotbollsprofil

Hos oss kan elever från båda programmen söka till en e-sportsprofil i årskurs 2 och 3. I nuläget finns 24 platser och urvalet görs utifrån elevens närvaro, betyg och separat ansökan under våren i årskurs 1. Vi har även en fotbollsprofil inom ramen för det individuella valet i årskurs 2 och 3.

Att vara tjej och läsa IT eller teknik

Det är en utmaning att locka tjejer att våga söka sig till tekniska gymnasieprogram av flera orsaker. De tjejer som väljer att läsa hos oss hittar däremot snabbt en gemenskap och lyckas mycket väl med sina studier. De har även lätt för att hitta jobb efter studenten inom IT eller studerar vidare inom teknik. Skolan är mycket mån om att fånga upp denna grupp elever via exempelvis skolklubbar och andra arrangemang som främjar dem att ta plats.

Lär känna oss

Katalog

Här kan du ladda ner katalogen för läsåret 24/25 som pdf.

Om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På över 20 platser runt om i Sverige gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. Oavsett om eleven väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer de att ha nytta av sin aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken.

Program

 • El och energi

  Arbeta praktiskt med IT, nätverk, datorer och webbutveckling.

  • Program
   • El- och energiprogrammet
 • Naturvetenskap

  Fördjupa dig inom framtidens naturvetenskap och testa bioteknik.

  • Program
   • Naturvetenskapsprogrammet
 • Teknik

  Utveckla produkter, programmera eller fördjupa dig inom teknikvetenskap.

  • Program
   • Teknikprogrammet

Makerspace

På vår skola finns ett makerspace. Det är en lokal inne i skolan utrustad med modern utrustning inom 3D-printing, VR och mycket mer. Syftet är att våra elever ska få möjlighet att faktiskt testa och använda ny teknik, inte bara läsa om det. Det är på det sättet vi tror att våra elever lär sig som allra bäst.

Har du elever som är intresserade av vår skola?

Då vill vi jättegärna att de besöker oss! Öppet hus har vi flera gånger per år. Nedan kan du se datum och eleven kan även anmäla sig för påminnelser. Prova på-dagar, också kallat skuggning och elev för en dag, arrangeras löpande. Allt eleven behöver göra är att anmäla sig via vårt formulär på knappen nedan.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.

Kontakta oss

Kontakta gärna oss om du har några frågor om vår skola eller är intresserad av att besöka nästa SYV-träff vi anordnar.