
Här på NTI-gymnasiet Stockholm Odenplan har vi tre olika gymnasieprogram, estetprogrammet med inriktning estetik och media (Design & media), el- och energiprogrammet (som hos oss går under namnet IT-programmet då vi enbart har nätverksinriktning, alltså inte elektrikerinriktningen) samt teknikprogrammet som från och med hösten 2023 har två olika programfördjupningar: Informations- och medieteknik samt design och produktutveckling.
Estetprogrammet med inriktning estetik och media (hos oss kallat Design & media) är för elever som är kreativa och gillar att skapa med hjälp av bilder, antingen via kamera/fotografering och redigering eller rita/skapa bilder med datorns hjälp. Hos oss har vi två fördjupningar, visual communication (foto och grafisk design) och motion graphics (animation och ljudproduktion) - dessa väljs till andra året. Eleverna får under gymnasietiden lära sig många av marknadens nu aktuella program inom området kreativt digitalt skapande som t.ex. InDesign, Photoshop, Illustrator, Cinema 4D, After Effects och Animate. Inga förkunskaper inom dessa program eller området krävs, det räcker med att de är nyfikna, intresserade och vill lära sig.
Programmet är högskoleförberedande och ger automatiskt grundläggande behörighet till universitet/ högskola och det är möjligt att läsa mer matte för att få öka på/bredda sin behörighet.
IT-programmet (El- och energiprogrammet med nätverksinriktning) är för elever som gillar datorer och då även förståelse för arbetet bakom datorerna, alltså i datornätverk och servrar, hur dessa fungerar, samspelar och styr datatrafiken inom och utanför företag. Under gymnasietiden får de lära sig grundläggande kunskaper inom elektronik, mekatronik, datasäkerhet och får fördjupa sig inom nätverksteknik.
Samtliga program läser två individuella val-kurser, en i årskurs 2 och en i årskurs 3. Ett av skolans mest populära individuella val-kurser är japanska som erbjuds på nybörjarnivå (1 och 2) men där flera elever nått ända upp till nivå 4 före studenten, allt bygger på elevens eget intresse och nedlagda arbete. Mer information om vilka val vi har kika här (länk)
Här kan du ladda ner katalogen för läsåret 24/25 som pdf.
NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På över 20 platser runt om i landet gör sig våra elever redo för en digital värld i snabb förändring. Oavsett om eleverna väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer de att ha nytta av sin aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Eleven kommer att vara vaken och observant på ny forskning och heta trender. Eleven får vara med och forma sin egen framtid idag och utveckla samhället imorgon.
Arbeta praktiskt med IT, nätverk, datorer och webbutveckling.
Var kreativ och skapa digital design med hjälp av den senaste tekniken.
Ta en genväg till jobb. Spetsa dig inom produktion eller mjukvarudesign.
Utveckla produkter, programmera eller fördjupa dig inom teknikvetenskap.
På vår skola finns ett makerspace. Det är en lokal inne i skolan utrustad med modern utrustning inom 3D-printing, VR och mycket mer. Syftet är att våra elever ska få möjlighet att faktiskt testa och använda ny teknik, inte bara läsa om det. Det är på det sättet vi tror att våra elever lär sig som allra bäst.
Då vill vi jättegärna att de besöker oss! Öppet hus har vi flera gånger per år. Nedan kan du se datum och eleven kan även anmäla sig för påminnelser. Prova på-dagar, också kallat skuggning och elev för en dag, arrangeras löpande. Allt eleven behöver göra är att anmäla sig via vårt formulär på knappen nedan.
Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.
Ja. Det serveras ett vegetariskt och ett icke-vegetariskt alternativ samt salladsbuffé. Vi serverar även frukost på morgonen till de som vill ha.
Under din tid hos oss lånar du en bärbar dator anpassat för ditt program. Elever som går estetiska programmet brukar få låna en Mac medan teknikprogrammet och IT-programmet brukar få låna en PC.
Ca 850 st totalt och 32 elever per klass. Gymnasieingenjörsprogrammet har 15 elever.
På skolan lärs det ut Python, Java, C/C#, SQL, HTML, CSS, beroende på vilket program du går.
Busshållsplats: Sabbatsbergs sjukhus
Tunnelbana: St:Eriksplan & Rådmansgatan ligger lika långt ifrån
Ja, du erbjuds ett eget skåp som är stort nog att få plats med allt du behöver i skolan.
Ja, om du bor längre bort än 6 kilometer från skolan får du ett SL-kort.
Du börjar oftast strax efter 8 och slutar inte senare än 17. Schemat varierar på klass och årskurs. Det är vanligt att du har sovmorgon en dag i veckan och att du slutar tidigare någon dag.
Olympia kampsportscenter som ligger på Frejgatan 20. Det är en kampsportslokal men det är vanlig idrott där undervisningen är lärarledd. När vädret tillåter är vi i Vasaparken.
Skolan är medelstor och består av 3 våningar i huvudbyggnaden samt ett annex.
Individuella valen börjar i årskurs två och du kan välja allt från moderna språk, idrott, matematik, ensemble, CAD, Entreprenörskap och programmering. Du ser exakt vilka kurser som erbjud på varje programsida här på hemsidan.
Ja. Vi har en extratimme varje vecka som vi kallar för Lärforum. En gång i månaden förlängs det till tre timmar så att du har möjlighet att få hjälp i flera ämnen.
Vi har franska, japanska, spanska, tyska samt upp till engelska 7. Vi erbjuder även hemspråk efter efterfrågan.
Crafoords väg 12 – mitt emellan T-centralen och Odenplan