×
 

Hej, SYV!

Här på NTI-gymnasiet Stockholm Odenplan har vi tre olika gymnasieprogram, estetprogrammet med inriktning estetik och media (Design & media), el- och energiprogrammet (som hos oss går under namnet IT-programmet då vi enbart har nätverksinriktning, alltså inte elektrikerinriktningen) samt teknikprogrammet som från och med hösten 2023 har två olika programfördjupningar: Informations- och medieteknik samt design och produktutveckling.

Information om våra utbildningar

Om estetiska programmet

Estetprogrammet med inriktning estetik och media (hos oss kallat Design & media) är för elever som är kreativa och gillar att skapa med hjälp av bilder, antingen via kamera/fotografering och redigering eller rita/skapa bilder med datorns hjälp. Hos oss har vi två fördjupningar, visual communication (foto och grafisk design) och motion graphics (animation och ljudproduktion) - dessa väljs till andra året. Eleverna får under gymnasietiden lära sig många av marknadens nu aktuella program inom området kreativt digitalt skapande som t.ex. InDesign, Photoshop, Illustrator, Cinema 4D, After Effects och Animate. Inga förkunskaper inom dessa program eller området krävs, det räcker med att de är nyfikna, intresserade och vill lära sig.

Programmet är högskoleförberedande och ger automatiskt grundläggande behörighet till universitet/ högskola och det är möjligt att läsa mer matte för att få öka på/bredda sin behörighet.

Om IT-programmet (el- och energi)

IT-programmet (El- och energiprogrammet med nätverksinriktning) är för elever som gillar datorer och då även förståelse för arbetet bakom datorerna, alltså i datornätverk och servrar, hur dessa fungerar, samspelar och styr datatrafiken inom och utanför företag. Under gymnasietiden får de lära sig grundläggande kunskaper inom elektronik, mekatronik, datasäkerhet och får fördjupa sig inom nätverksteknik.

Individuella val

Samtliga program läser två individuella val-kurser, en i årskurs 2 och en i årskurs 3. Ett av skolans mest populära individuella val-kurser är japanska som erbjuds på nybörjarnivå (1 och 2) men där flera elever nått ända upp till nivå 4 före studenten, allt bygger på elevens eget intresse och nedlagda arbete. Mer information om vilka val vi har kika här (länk)

Lär känna oss

Katalog

Här kan du ladda ner katalogen för läsåret 24/25 som pdf.

Om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På över 20 platser runt om i landet gör sig våra elever redo för en digital värld i snabb förändring. Oavsett om eleverna väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer de att ha nytta av sin aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Eleven kommer att vara vaken och observant på ny forskning och heta trender. Eleven får vara med och forma sin egen framtid idag och utveckla samhället imorgon.

Program

 • El och energi

  Arbeta praktiskt med IT, nätverk, datorer och webbutveckling.

  • Program
   • El- och energiprogrammet
 • Estetiska

  Var kreativ och skapa digital design med hjälp av den senaste tekniken.

  • Program
   • Estetiska programmet
 • Gymnasieingenjör

  Ta en genväg till jobb. Spetsa dig inom produktion eller mjukvarudesign.

  • Program
   • Gymnasieingenjörsprogrammet
 • Teknik

  Utveckla produkter, programmera eller fördjupa dig inom teknikvetenskap.

  • Program
   • Teknikprogrammet

Makerspace

På vår skola finns ett makerspace. Det är en lokal inne i skolan utrustad med modern utrustning inom 3D-printing, VR och mycket mer. Syftet är att våra elever ska få möjlighet att faktiskt testa och använda ny teknik, inte bara läsa om det. Det är på det sättet vi tror att våra elever lär sig som allra bäst.

Har du elever som är intresserade av vår skola?

Då vill vi jättegärna att de besöker oss! Öppet hus har vi flera gånger per år. Nedan kan du se datum och eleven kan även anmäla sig för påminnelser. Prova på-dagar, också kallat skuggning och elev för en dag, arrangeras löpande. Allt eleven behöver göra är att anmäla sig via vårt formulär på knappen nedan.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.

Kontakta oss

Kontakta gärna oss om du har några frågor om vår skola eller är intresserad av att besöka nästa SYV-träff vi anordnar.