×
 

Dina gymnasieår, din upplevelse, din framtid.

Jag heter Anna-Karin Grahn och har ett fantastiskt jobb som rektor här på NTI Gymnasiet Umeå. Varje dag får jag ha intressanta samtal med modiga, intresserade och engagerade elever. Jag möter dessutom vår trevliga och kompetenta personal dagligen. Bra stämning är viktigt för oss.

  • Varje dag får jag ha intressanta samtal med modiga, intresserade och engagerade elever

    Anna-Karin Grahn, rektor NTI Gymnasiet Umeå

Tech, lärande och trivsel

På NTI Gymnasiet Umeå är vår målsättning att alla elever ska må bra, trivas och lyckas med studierna. Fokus ligger på en lugn och trivsam lärmiljö. Jag är stolt över att vi bland annat erbjuder gratis mackor i elevköket på morgnarna.

På skolan riktar vi in oss mot hållbarhet och teknik. Inom NTI har vi även något vi kallar för Green Tech Challenge där du som elev kan vara med och utmana dig själv och andra med dina egna idéer om hållbara lösningar för framtiden.
Vi har ett makerspace där du som elev själv får arbeta på raster och håltimmar. Där finns 3D-printers, brodyrmaskin, möjlighet att göra egna tryck på t-shirts, tygväskor och mycket annat roligt. Här får du vara kreativ! Du kan stanna kvar efter skoltid för att jobba i makerspace.

På kvällstid får du möjlighet att umgås med andra i våra lokaler. Just nu har vi brädspelskväll någon gång i månaden och LAN någon gång per termin, men det är också upp till dig vilka aktiviteter som finns. Kommer du på något roligt vi kan arrangera på kvällstid är det bara att föreslå det. Vi vill att du ska trivas och ha möjlighet att styra skolan i rätt riktning.

Vi är även med i UF och många elever väljer att starta upp ett UF-företag under ett år. Förutom det så kan elever som studerar på estet och certifierat sig i Adobe vara med i Adobe World Championship.
NTI Gymnasiet samarbetar med Umeå universitet för att bli en ännu bättre skola och med en rad företag inom den bransch du tänker studera inom. Välkommen till oss! Här kommer du att trivas.

Kontakt

Vill du veta mer om oss?