Matematik 5
Poängtävlingen
Elever diskuterar skolans ordningsregler!

Andra veckan enligt schemat

Andra veckan enligt schemat och vi är igång ordentligt igen! Många aktiviteter var det under första veckan och det går att läsa mera om dem här nedanför.

Tekniktreorna som läser matematik kurs 5 har under veckan påbörjat arbetsområdet kombinatorik. På dagens lektion fick de först repetera förra lektionens innehåll genom att diskutera om ett påstående var sant eller falskt, för att sedan gå vidare med genomgång och övningsuppgifter på nästa del i arbetsområdet.

I början av höstterminen diskuterar klasserna skolans ordningsregler och lägger fram förslag på eventuella ändringar som ska tas upp på nästa elevrådsmöte.

Under uppstartsveckan hade tvåor och treor poängjakt på skolan. Förutom fina priser så tävlas det också om vilken klass som får springa ut först på studenten.

Ettorna fick åka till Näset på en övernattning, där de fick sova i tält och laga egen mat. En teambuilding som eleverna brukar prata om under alla de kommande tre åren.

Dessutom så hade vi föreläsningar av representanter från både Teknik College och Arbetsmarknadskunskap. Jenny från Teknik College gav eleverna en professionell ambassadörsutbildning. Arbetsmarknadskunskap gav eleverna viktigt information inför det kommande arbetslivet.

Schack

Skolans schackklubb kör igång!

Skolans schackklubb Pawn Stars startar sin verksamhet tisdagen den 5 september kl. 16:30 och håller på i ca 1,5h. Vi ses vid caféet!