Kanotpaddling på Näset
Kanotpaddling på Näset
1 / 2
Näset 2022
Näset 2022
2 / 2

Höstterminen inleds med ett äventyr!

På skolan har vi sedan 2004 en tradition där vi åker iväg och övernattar med alla nya elever. Det är en ypperlig chans för eleverna att lära känna sina nya skolkompisar snabbare och ha kul tillsammans. Så torsdagen till fredagen första veckan åker alla nya elever med buss till Näset i närheten av Söderbärke i Dalarna.

Från första början fick eleverna bygga egna vindskydd och övernatta två nätter i de Norbergska skogarna. Några år senare kom vi istället att åka ut till Ridön ute i Mälaren, där de fick övernatta i tält under en natt.

Nu sedan förra året åker alla nya elever med buss till Näset i närheten av Söderbärke i Dalarna. Här får eleverna sova i stora tält och under dagarna får de vara ute i naturen och laga mat, ha samarbetsövningar och andra gemensamma aktiviteter. Allt för att stärka sammanhållningen och lära känna varandra på ett trevligt och avkopplande sätt. Ofta är denna "bootcamp" någonting som eleverna pratar positivt om under de följande tre åren.

De olika momenten som vi genomför på denna exkursion uppfyller bland annat flera kunskapskrav i kursen Idrott och hälsa 1 och kommer att ligga till grund för viss bedömning i ämnet, framför allt när det gäller momentet friluftsliv. Så nu hoppas vi på trevliga dagar ute i naturen med sol och glatt humör!