Mjukvarudesign på NTI Västerås Gymnasieingenjörsprogrammet

Elever sitter framför skärm med kod på TE4

Vill du utvecklas inom programmering?

Gymnasieingenjör (TE4) är en praktisk utbildning inom mjukvaruutveckling och programmering för dig som söker en snabb väg in i arbetslivet.

Ansökan är öppen!

Ansökan till läsåret 2024/2025 har öppnats. Skicka in din ansökan senast den 31 maj 2024. Ta mig till ansökan.

Ett tekniskt fjärde år

Företag inom mjukvaruutvecklingsbranschen söker alltid efter kvalificerad arbetskraft. Därför kan du som har gått teknikprogrammet nu söka denna ettåriga vidareutbildning som leder till gymnasieingenjörsexamen inom mjukvarudesign.

Programmet är ett tekniskt fjärde år med profilen informationsteknik och utgången mjukvarudesign. Det är en gratis och CSN-berättigad vidareutbildning.

Programmet passar dig som vill:

  • Börja arbeta med mjukvaruutveckling så snart som möjligt.
  • Få fördjupade kunskaper inom mjukvarudesign innan du läser vidare vid universitet eller högskola.
  • Upplev ett spännande år med massor av programmering och problemlösning medan du bestämmer dig för vad du ska göra efter gymnasiet.
  • Få direktkontakt med arbetslivet genom 10 veckors praktik som ingår i programmet.
  • Skaffa kontakter inom branschen som kan ge möjligheter till givande extraarbete och examensarbete under dina vidare studier.
  • Starta ett eget företag inom området.

10 veckors branschnära praktik

Under utbildningen ingår 10 veckors praktik på ett spännande IT-företag. På skolan har du din egen arbetsplats anpassad efter dina och branschens behov.

All in på programmering

Under året får du möjlighet att fördjupa dig i programmering och mjukvaruutveckling. Erfarna lärare utformar branschnära och aktuell undervisning för att du ska vara förberedd för att börja arbeta som gymnasieingenjör. Du kommer bygga ett stort kontaktnät och får mentorer inom branschen som stöttar dig.

Vem kan söka?

Alla elever upp till 22 år med examen från teknikprogrammet kan söka utbildningen. Ansökningsperioden pågår under vårterminen. Du kan ansöka innan du tagit examen, och kompletterar sedan med ditt examensbevis.

Om programmet

  • Program: Gymnasieingenjörsprogrammet
  • Inriktning: Mjukvarudesign

Framtida yrken

  • Till exempel: programmerare, scrum master, IT-projektledare, produktägare, mjukvarudesigner, spelutvecklare, apputvecklare, mjukvaruutvecklare

Ansökan

Ansökan till läsåret 2024/2025 är öppen från 15 mars – 31 maj 2024. Ansök i formuläret här eller i knappen nedan och komplettera din ansökan med dessa två följande dokument.

Komplettera din ansökan med detta

Utöver ansökan behöver du skicka in två saker till oss på NTI Gymnasiet Västerås:
1. Din studieplan (vilka kurser du läser nu på teknikprogrammet). Den vill vi gärna ha så snart som möjligt.
2. En kopia på ditt examensbevis. Detta går bra att skicka in efter studenten.

Båda vill vi ha som PDF och de ska skickas via mail till: vasteras@ntig.se.

Datum att ha koll på för dig som sökt

  • 14 juni: sista dag att skicka in kopia på examensbevis.
  • 2 juli: skolan meddelar antagningsbesked via mejl.
  • 28 juli: sista dag för sökanden att svara på sitt antagningsbesked

Har du några frågor kan du höra av dig till biträdande rektor på mejl: efrem.paulus@ntig.se eller 021-40 39 41.

Ansök via knappen nedan.

Elev sitter framför skärm med kod

Intresseanmälan TE4

Vill du veta mer om TE4? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Studiestart

När du eller dina föräldrar skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus/annan skolvisning, önskar information eller marknadsföring om våra skolor, behöver samtycke lämnas. Samtycke är frivilligt och avges när anmälan eller önskemålet skickas in. NTI Gymnasiet är personuppgiftsansvarig på den skola som du har anmält intresse till. Skolan är en del av AcadeMedia-koncernen.

De personuppgifter vi behandlar är namn, e-postadress och telefonnummer för samtliga kontakter med dig samt programval och år för tänkt studiestart för information och marknadsföring. Vissa utskick innehåller spårningspixlar så vi kan se antal öppnade brev.

Uppgifterna delas med anställda inom skoladministration och kommunikation på de skolor du visat intresse för. Syftena är att administrera besök, skicka marknadsföring, andra meddelanden och påminnelser. Vi kan även komma att dela uppgifter till kommunikatörer på bolag inom koncernen för marknadsföring av liknande utbildningar. Vidare lämnar vi information till myndigheter om vi är skyldiga att göra så enligt lag.

De rättsliga grunderna är samtycke för administration av skolbesök och svar på allmänna frågor samt berättigat intresse för den marknadsföring som inte följer av samtycke. Reklam för liknande utbildningar anser vi motiverade i viss omfattning. Utlämnande till myndigheter följer av rättslig förpliktelse. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningstiden för den sökta utbildningen gått ut. Vid tillbakadraget samtycke gallras uppgifterna omgående.

Till tekniskt stöd anlitas personuppgiftsbiträdena AcadeMedia Support AB, Microsoft Ireland Operations Ltd och Infobip Sweden AB. Uppgifterna kan komma att behandlas i Sverige/EU och i de s.k. tredjeländerna USA, Brasilien, Kina, Indien, Vietnam, Malaysia och Ryssland. Överföring till tredjeländerna sker med stöd av EU-kommissionens standardavtalsklausuler.

Du kan när du vill dra tillbaka ditt samtycke, invända mot behandlingen, begära registerutdrag, rättelse eller att vi begränsar behandlingen. För att avregistrera dig från digitala reklam- och kommunikationsutskick, följ instruktionerna i det SMS eller e-post som du har fått från oss. Du kan även kontakta skolan för detta på fliken Kontakt i menyn.

Du hittar hela vår policy här.

Kontakt

Vårt dataskyddsombud kontaktas på dataskydd@academedia.se. Vid klagomål på personuppgiftsbehandlingen skickas det till tillsynsmyndigheten IMY (www.imy.se).

  • Genom projekt och praktik fick man en skjuts in i arbetslivet.

    Linnea Olsson NTI Gymnasiet

Lila bakgrund

Kurser

  • Totala poäng 900p
    • Gymnasieingenjör i praktiken 200
    • Mjukvarudesign 100
    • Webbtjänster 100
    • Tillämpad programmering 100
    • Programmering 2 100
    • Webbutveckling 2 100
    • Datalagring 100
    • Examensarbete 100

Certifierat av Teknikcollege

Visste du att vårt gymnasieingenjörsprogram är certifierat av Teknikcollege? Läs mer om den prestigefyllda kvalitetsstämpeln här nedan.