×
 

Vår gymnasieskola

Vår skola ligger ovanpå Utopia mitt i centrala Umeå och här har du nära till allt! Det är enkelt att ta sig till och från skolan med buss eller tåg och det är smidigt att göra studiebesök på företag med utgångspunkt från skolan.

Teknik och digitalt fokus

Vi har fyra program: EE: IT och nätverk, ES: Design och media, FS: Handel och TE: Informationsteknik. Oavsett vilket program du går kommer du att bli duktig på att använda digitala verktyg och mjukvara som är relevant för de olika ämnena. Du får en elevdator med hög prestanda där du bland annat har hela Adobe suiten förinstallerad. På skolan har vi dessutom specialsalar som är anpassade efter programmen. Du får till exempel chansen att samarbeta med andra i fotostudion, nätverkslabbet och inte minst i vårt makerspace som är utrustat med den senaste tekniken.

En elev är vid en 3D-printer

Tre år – många möjligheter

Hos oss får du lära dig mycket om framtidens utmaningar och hur vi kan hantera dem med hjälp av ny teknik. Bland annat kommer du få jobba med olika projekt inom Green Tech där du lär dig om grön teknik, cirkulär ekonomi och tar fram smarta lösningar som gynnar vår miljö. Dessutom kanske du är nyfiken på vad det innebär att starta eget företag med en hållbar affärsidé? På alla våra program finns möjlighet att driva UF-företag. Hos oss får du också tillfälle att certifiera dig i olika programvaror från Adobe och Microsoft vilket är väldigt värdefullt att ha i ditt CV eftersom det visar intyg på dina kompetenser.

Framtidens innovationer börjar här

Vi har 25 skolor runt om i Sverige. Häng med runt till några av dem!

Vill du besöka oss?

Kom på öppet hus eller gör en prova på-dag hos oss. Då får du mer information om skolan och kan träffa elever och lärare.

Bilder på skolan

Våra lokaler är fräscha och mysiga med en fantastisk utsikt över centrum. Här finns en välutrustad fotostudio, ett makerspace där du kan få utlopp för din kreativitet, många härliga sittytor som bjuder in till gemenskap och ett elevfik där du kan äta frukost varje morgon.

a

Få en inblick i vår vardag

Få en inblick i vår vardag genom att följa oss på sociala medier.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.