×
 

Hoppa till innehållet
4 elever står och spela med VR. Killen längst fram har på sig VR-glasögon och de andra står bakom och tittar upp på en skärm som visar vad han ser.

Vår gymnasieskola

Hos oss uppmuntras du att ta initiativ, tänka utanför boxen och att kreativt lösa problem. Du ska känna dig trygg, respekterad och samarbete uppmuntras. Lärarna fungerar som mentorer och stödjande resurser för dig och dina klasskompisar.

Bli redo för en värld i förändring

Brinner du lika mycket för framtidsfrågor som vi, då är NTI Gymnasiet Borlänge det självklara valet för dig! Den utbildning och kunskaper du får passar alltid branschens efterfrågan nu och framåt. Du som läser på yrkesprogrammet har möjlighet att genomföra delar av din APL utomlands. Vi hjälper dig utveckla dina kunskaper så att du når din fulla potential. Vi är mer än bara ett gymnasieval. Vi är din framtid.

Kreativitet och innovation

Creative space

I creative space hittar du vår podd- och fotostudio. Här kan du också spela in ljud till dina digitala produktioner, skapa stop motionproduktioner eller använda vår greenscreen.

Makerspace

Vårt makerspace är utrustat med den senaste tekniken, det är bara fantasin som sätter gränser. Här testar du det du är nyfiken på. Gå från tanke till handling och experimentera fram framtidens verktyg.

En elev är vid en 3D-printer

Framtidens innovationer börjar här

På våra gymnasieskolor får du testa teorin i verkligheten och ta dina första steg mot att utveckla framtiden. Skapa i våra makerspaces, odla hydroponiskt eller starta och driva företag tillsammans med andra. Dessutom får du med dig färska kunskaper inom programmering och entreprenörskap. Digital grundkunskap förenar våra program och gör dig eftertraktad oavsett vilken bransch du väljer att arbeta inom i framtiden.

Vill du besöka oss?

Kom på öppet hus eller gör en prova på-dag hos oss. Då får du mer information om skolan och kan träffa elever och lärare.

Lila bild

Våra lokaler

Vi har hemtrevliga rymliga lokaler och flera specialutrustade salar för våra program. Vi har bland annat ett IT-labb och nätverkssal, datasal, makerspace, creative space, e-sportsal samt ett stort fint bibliotek.

NTI gymnasieskola inomhus
NTI gymnasieskola inomhus

Fotostudio med en kamera, två lampor och ett objekt i mitten
Fotostudio med en kamera, två lampor och ett objekt i mitten

a Bord med tre mikrofoner och en laptop
Bord med tre mikrofoner och en laptop

Bild på NTI Borlänges lokal
Bild på NTI Borlänges lokal

Rum med många datorer
Rum med många datorer

Få en inblick i vår vardag

Få en inblick i vår vardag genom att följa oss på sociala medier.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.