Tidigare elev Nina

Intervju med Nina, tidigare elev

I den här intervjun berättar Nina om sin tid på NTI Handelsgymnasiet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Hej Nina! Du valde Försäljnings- och serviceprogrammet NTI Handelsgymnasiet, varför det?

Redan på öppet hus visste jag att jag ville läsa handel på NTI Handelsgymnasiet. Det var helt klart det besöket som fick mig att välja program och jag rekommenderar alla att gå på öppet hus. Lärarna var så engagerade i sina elever och verkade brinna för sitt yrke. Jag fick en sådan dragningskraft till det och blev väldigt inspirerad när jag var där på besök. Jag kände mig verkligen sedd!

Kul! Vad gör du idag?

Jag pluggar till Art Director på yrkeshögskolan Yrgo och trivs superbra! Art Director innebär ungefär att man jobbar med att skapa visuella ideér inom reklam. NTI inspirerade mig väldigt mycket då lärarna hade egen erfarenhet av företagande inom kreativt skapande, vilket öppnade dörren till den här världen för mig. Vi arbetade också till exempel mycket i Photoshop, Illustrator och Indesign vilket gav mig en bra grund och gjorde mig trygg inför den här utbildningen.

Finns det något särskilt du är glad att du fick lära dig?

Någonting jag idag tycker är värdefullt att ha fått med mig, är att vi fick jobba mycket i grupp. På NTI fick vi verkligen lära oss att samarbeta genom att fundera kring hur alla har olika personlighet i en arbetsgrupp. Alla grupparbeten behöver ju olika sorters arbetsroller som till exempel projektledare, administratör eller designer.

Det låter som att du fått med dig mycket från gymnasiet!

Absolut! Jag känner verkligen att jag fick utvecklas som person på gymnasiet, mycket för att lärarna skapade en så trygg miljö för eleverna. Det värsta jag visste på högstadiet var att presentera saker framför klassen men under gymnasietiden var det en av de roligaste sakerna! Inom Art Director-yrket är det ju ganska vanligt att man måste pitcha ideér, så jag är glad att jag fått med mig det.

Fakta

Namn: Nina
Program: Handelsprogrammet
  • Inriktning: Försäljning och service

"Jag känner verkligen att jag fick utvecklas som person på gymnasiet"

Nina
Försäljnings- och serviceprogrammet

Blå bakgrundsbild

Vad kul! Vad var det bästa med försäljnings- och serviceprogrammet?

Jag tyckte att lektionerna var väldigt roliga! Till exempel skapade några lärare tv-programmet Draknästet för att alla skulle lära sig att pitcha ideér framför dem. De hade på sig kostym och utnämnde en vinnare i slutet, vilket var jättenervöst, men väldigt spännande och roligt, eftersom alla gick all in! Mina lärare var underbara och väldigt engagerade i sina elever.

Vad är viktigt att tänka på när man ska välja gymnasieprogram?

Gå på magkänslan och försök att inte gå en linje bara för att dina kompisar går där. Jag var nära på att göra det, och jag vet att jag hade ångrat det valet! Kom ihåg att dina nya klasskompisar är i exakt samma situation som du i början, alla är nya.

Verkligen bra ord att avsluta med, tack snälla Nina för intervju och lycka till i framtiden!

Blå bakgrundsbild

Fler elevintervjuer