Theo står framför en vit Polestar 2

Från försäljning på schemat till drömjobbet

Drömmen om jobb på Polestar fanns redan innan gymnasietiden. Sedan några månader tillbaka arbetar nu NTI-alumnen Theo Hjortsberg som Polestar Specialist mitt på Avenyn i Göteborg.

Vi träffar Theo Hjortsberg i ett stilrent showroom mitt på Avenyn. Det är cirka tre månader sedan han tog studenten men några lata dagar på stranden har det inte varit sedan dess. Istället har Theos dagar som Polestar Specialist varit fyllda med provkörningar och kontakt med potentiella kunder.

Sedan barnsben har intresset för bilar funnits där och redan när han klev in på Kronhusgatan för tre år sedan visste han vad målet var: att få arbeta med elbilar och Polestar som varumärke. NTI Gymnasiet som skola kändes direkt rätt men teknikprogrammet byttes snabbt ut mot kurser inom marknadsföring och försäljning istället. ”Vilken tur att jag gjorde det bytet, att jag litade på min magkänsla”, utbrister Theo. “Annars hade jag ju inte stått här idag.”

försäljnings- och serviceprogrammet har eleverna fem veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) per läsår. I årskurs 2 lyckades Theo skaffa praktikplats på Polestars huvudkontor.

Fakta

Namn: Theo
Program: Försäljnings- och serviceprogrammet
  • Jobbar idag som: Polestar Specialist

”Min första känsla var WOW! Det kändes coolt att få en inblick på inköpsavdelningen i ett så nytänkande bolag.”

Theo
NTI-alumn

Blå bakgrundsbild
Theo framför en Polestar-bil

Sista året höll pandemin på att sätta käppar i Theos dröm men istället blev det en ny inriktning mot försäljning på praktiken. När han väl klev in på Polestar Space på Avenyn blev det verkligen på riktigt. “Här blev det the real deal”, poängterar Theo. “Den största utmaningen var att lära sig allting om bilarna och känna sig bekväm med det.” Han fortsätter att berätta om sitt första minne med drömbilen.

”Det var både lycka och skräckblandad förtjusning när jag endast fyra dagar efter att jag fått mitt körkort fick möjligheten att köra en Polestar 1”

“Men nu känner jag mig trygg och kan varenda millimeter av bilarna”, säger Theo.

Theo sitter i en Polestar-bil och håller i ratten

Marie Zamora arbetar som yrkeslärare och APL-samordnare på NTI Handelsgymnasiet Göteborg och har undervisat Theo i flera kurser under alla hans tre år.

”Känslan man som yrkeslärare får av att se sina elever lyckas ute i verkligheten är obeskrivlig”, konstaterar Marie. “Det är en kombination av stolthet och samtidigt ett kvitto på att vår yrkesutbildning behövs och förbereder våra studenter för att bli anställningsbara.”

Theo interagerar med en kvinna på Polestar

När Theo tänker tillbaka på sin gymnasietid och reflekterar över vad utbildningen har gett honom för verktyg för att lyckas landar han i en massa olika tankar. Han lyfter bland annat fram alla lärare och deras engagemang och vidare kursen Personlig försäljning.

“Här på Polestar har vi en annorlunda säljprocess och jag har haft stor nytta av flera delar inom den kursen”, säger Theo. “Där arbetade vi mycket med frågeställningar kring vad kunden har för behov och vilken information hen är intresserad av.”

Framtidsdrömmen för Theo är att fortsätta utvecklas inom Polestar. För att lyckas tipsar han om vikten att ha ett driv med fokus på kundnöjdhet.

”Det är en spännande resa att vara med på och jag hoppas att den ska fortsätta länge till.”

Blå bakgrundsbild

Fler elevintervjuer