Lyckat samarbete

För andra året i rad har vi från NTI Gymnasiet Karlstad fått vara delaktiga under Billeruds årliga revisionsstopp.

Samarbete mellan estetprogrammet och Billerud

För andra året i rad har elever från Estetprogrammet på NTI Gymnasiet Karlstad fått vara en del i ett projekt under Billeruds årliga revisionsstopp. Detta är ett spännande projekt där eleverna får vara med och producera intern-tv under stoppet. De får arbeta i team, jobba snabbt med fasta deadlines och lära sig oerhört mycket. Förra året fick eleverna skriva en text som sammanfattade deras vecka så här kommer den.

Tack Billerud

Under vecka 16 fick vi från NTI gymnasiet Karlstad besöka Billerud och hjälpa till med att producera intern tv-programmet Stopp Extra under den årliga revisionsveckan.

Vilken häftig upplevelse. Det finns många olika ord och formuleringar jag kan använda mig av för att uttrycka mig annorlunda, men budskapet skulle ändå vara densamma. Min vecka när jag jobbade med Billeruds intern TV under revisionsveckan 2023 är något jag inte kommer glömma.

Jag blev chockad över hur stor fabriken var. Efter att vi hade satt på oss vår skyddsutrustning med hjälmar, väst och skor var det dags att gå ut och filma. Vi plockade ihop vår utrustning och begav oss ut för att spela in dagens reportage. När vi gick runt bland de stora byggnaderna och maskinerna förklarade våra vägledare mycket om hur fabrikerna och produktionen fungerade. Även om jag inte förstod allting blev jag ändå väldigt fascinerad och intresserad av det. När vi väl kom på plats gick allting väldigt snabbt. Arbetarna var väldigt professionella och kunniga inom sitt område, så utifrån enbart en kort dialog med programledaren kunde de bestämma vad som skulle sägas i inslaget. Vi ställde iordning kamerorna, fäste myggorna och började spela in. När vi var klara med inspelningen var det dags att gå tillbaka och redigera. Vi tog oss en kopp varm choklad och påbörjade vårt arbete.

Detta arbete var väldigt lärorikt för oss. Vi var tvungna att arbeta under korta deadlines och anpassa oss mycket efter målgrupp. De glada och positiva kommentarerna vi fick när vi gick genom korridorerna var mycket motiverande och roliga att höra. Denna vecka är som sagt någonting jag inte kommer att glömma. Tack Billerud.

Av: Rebecca Wegerstedt