×
 

Hoppa till innehållet

 

4 elever står och spela med VR. Killen längst fram har på sig VR-glasögon och de andra står bakom och tittar upp på en skärm som visar vad han ser.

Vår gymnasieskola

NTI Gymnasiet i Södertälje är det självklara valet för den tech- och IT-intresserade! Vi satsar på en lugn och trygg miljö där alla känner varandra och där det finns utrymme för flexibilitet utifrån elevens behov. Sommaren 2022 flyttade vi in i splitternya lokaler på Wedavägen 3C i Södertälje.

En skola – många möjligheter

Programmering

Eftersom alla våra elever, oavsett program, läser programmering har vi sett till att personalgruppen har en unik och bred programmeringskompetens. Vill du programmera spel, lära dig nätverks- och hårdvaruprogrammering eller förbereda dig för högskolans ingenjörsutbildningar är vi definitivt skolan för dig. Hos oss får du dessutom möjlighet till utlandspraktik i något av våra samarbetsländer inom EU.

Certifiering

Du kan också certifiera dig inom bland annat design i Adobeprogrammen, och inom programmering, server, nätverk och säkerhet i Microsoft. Att certifiera sig är ett frivilligt komplement som blivit mycket populärt, eftersom det öppnar många dörrar inför arbetslivet och kan hjälpa dig som elev att sticka ut på arbetsmarknaden!

En elev är vid en 3D-printer

Framtidens innovationer börjar här

På våra gymnasieskolor får du testa teorin i verkligheten och ta dina första steg mot att utveckla framtiden. Skapa i våra makerspaces, odla hydroponiskt eller starta och driva företag tillsammans med andra. Dessutom får du med dig färska kunskaper inom programmering och entreprenörskap. Digital grundkunskap förenar våra program och gör dig eftertraktad oavsett vilken bransch du väljer att arbeta inom i framtiden.

Vill du besöka oss?

Kom på öppet hus eller gör en prova på-dag hos oss. Då får du mer information om skolan och kan träffa elever och lärare.

Lila bakgrund

Bilder på skolan

NTI Södertälje har helt nybyggda lokaler i Wedaområdet i Södertälje. Skolan är rymlig, ljus och modernt inredd, samt byggd för att passa våra utbildningar och behov. Vårt makerspace har vi utrustat med den senaste teknologin, där kan du testa det du lärt dig i teorin lite mer på riktigt.

Matsal på NTI Södertälje
Matsal på NTI Södertälje

Korridor med skåp på skolan
Korridor med skåp på skolan

Matsal på NTI Södertälje
Matsal på NTI Södertälje

Interiör på skolan
Interiör på skolan

Få en inblick i vår vardag

Få en inblick i vår vardag genom att följa oss på sociala medier.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.