×
 

Hej, SYV!

NTI Gymnasiet i Södertälje har ca 160 elever och erbjuder Teknikprogrammet och IT-programmet. Vår skola kännetecknas av hög trivsel och trygghet bland eleverna, samt hög måluppfyllelse. Vi har skickliga och erfarna lärare och de flesta är legitimerade. Vi är duktiga på att se elevernas behov men också potential. Lärarna finns alltid tillgängliga för eleverna och erbjuder olika stödpass för den som behöver hjälp eller som vill höja sitt betyg.

På Teknikprogrammet erbjuds alltid matematik 4 och 5 samt fysik 2 för att ge behörighet till t ex KTH eller liknande teknisk högskola. På IT-programmet läser man till en grundläggande högskoleförberedande men med möjlighet att välja bort svenska och engelska för en yrkesexamen istället.

Lär känna oss

Katalog

Här kan du ladda ner katalogen för läsåret 24/25 som pdf.

Om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På över 20 platser runt om i Sverige gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. Oavsett om eleven väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer de att ha nytta av sin aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken.

Program

 • El och energi

  Arbeta praktiskt med IT, nätverk, datorer och webbutveckling.

  • Program
   • El- och energiprogrammet
 • Gymnasieingenjör

  Ta en genväg till jobb. Spetsa dig inom produktion eller mjukvarudesign.

  • Program
   • Gymnasieingenjörsprogrammet
 • Teknik

  Utveckla produkter, programmera eller fördjupa dig inom teknikvetenskap.

  • Program
   • Teknikprogrammet

Makerspace

På vår skola finns ett makerspace. Det är en lokal inne i skolan utrustad med modern utrustning inom 3D-printing, VR och mycket mer. Syftet är att våra elever ska få möjlighet att faktiskt testa och använda ny teknik, inte bara läsa om det. Det är på det sättet vi tror att våra elever lär sig som allra bäst.

Besöka oss

Vi erbjuder öppet hus för elever, föräldrar och studie-och yrkesvägledare men vill man ha ett bokat besök på skolan går det också bra. Elever som vill prova på en dag i vår skola kan maila till vår rektor malin.gustafsson@ntig.se eller anmäla sig via knappen nedan.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.

Kontakta oss

Kontakta gärna oss om du har några frågor om vår skola eller är intresserad av att besöka nästa SYV-träff vi anordnar.