×
 

Hoppa till innehållet
4 elever står och spela med VR. Killen längst fram har på sig VR-glasögon och de andra står bakom och tittar upp på en skärm som visar vad han ser.

Vår gymnasieskola

Brinner du lika mycket för framtidsfrågor som vi? Då är NTI Gymnasiet Kristianstad det självklara valet för dig! Den utbildning och kunskaper du får passar alltid branschens efterfrågan nu och framåt. Du har även möjlighet att genomföra delar av din APL utomlands. Vi hjälper dig utveckla dina kunskaper så att du når din fulla potential. Du har även möjlighet att utbilda dig till gymnasieingenjör hos oss inom automation och produktion. Vi är mer än bara ett gymnasieval. Vi är din framtid.

Makerspace

Vårt makerspace är utrustat med den senaste tekniken, det är bara fantasin som sätter gränser. Här testar du det du är nyfiken på. Gå från tanke till handling och experimentera fram framtidens smarta lösningar.

En elev är vid en 3D-printer

Möjligheterna på NTI

I årskurs två och tre har du möjlighet att prova på arbetsmarknaden inom IT och tech utomlands under din APL (praktik). Vi har ett nära samarbete med olika tech- och IT-bolag i flera länder. Men dina möjligheter slutar inte där – hos oss får du även chansen att starta UF-företag och testa att vara egenföretagare. Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer du ha nytta av din aktuella kunskap och erfarenhet som du får hos oss. Forma din framtid idag och var med oss och utveckla samhället imorgon.

Läs mer om APL (praktik) utomlands

Tjej med brun jacka som ler

Framtidens innovationer börjar här

På våra gymnasieskolor får du testa teorin i verkligheten och ta dina första steg mot att utveckla framtiden. Skapa i våra makerspaces, odla hydroponiskt eller starta och driva företag tillsammans med andra. Dessutom får du med dig färska kunskaper inom programmering och entreprenörskap. Digital grundkunskap förenar våra program och gör dig eftertraktad oavsett vilken bransch du väljer att arbeta inom i framtiden.

Vill du besöka oss?

Kom på öppet hus eller gör en prova på-dag hos oss. Då får du mer information om skolan och kan träffa elever och lärare.

lila bild

Bilder på skolan

Skolan är centralt belägen i ljusa och fräscha lokaler. Nytt för VT23 är en helt nyrenoverad våning för teknikprogrammet!

Gemensamt utrymme med stor soffa, tv och pingisbord
Gemensamt utrymme med stor soffa, tv och pingisbord

skolkorridor med en glasvägg
skolkorridor med en glasvägg

Bild på två 3D-skrivare
Bild på två 3D-skrivare

Tomt klassrum
Tomt klassrum

Få en inblick i vår vardag

Få en inblick i vår vardag genom att följa oss på sociala medier.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.