Markus Piotrowski på Teknikprogrammet berättar

”Det bästa med Teknikprogrammet är programmering”

Programmering, webbutveckling och mycket mer! I den här elevintervjun berättar Markus om vad han får lära sig på Teknikprogrammet, varför han valde det och tipsar om hur man ska tänka inför sitt gymnasieval.

Vad heter du och vilket program går du?

Jag heter Markus Piotrowski och går Teknikprogrammet med inriktningen informations- och medieteknik.

Varför valde du just Teknikprogrammet?

Jag valde teknik för jag har alltid gillat att spela spel och programmera. Teknikprogrammet var ett självklart val för mig för där fanns alla de ämnen jag tyckte om. Det finns Programmering, Webbutveckling, Dator- och nätverksteknik och många andra roliga ämnen.

När jag fick höra om NTI Gymnasiet från en kompis och efter att ha pratat med några elever på öppet hus, sett skolan och hur undervisningen bedrevs var Teknikprogrammet på NTI det självklara valet för mig.

Fakta

Namn: Markus
Program: Teknikprogrammet
  • Inriktning: Informations- och medieteknik

”Är du väldigt intresserad av programmering och vill lära dig mer kommer läraren inte stoppa dig utan ge dig uppgifter som passar just din nivå.”.

Markus
Teknikprogrammet

bakgrundsbild lila

Vad är det bästa med ditt program?

Det bästa med Teknikprogrammet är programmering. Under programmeringen får man lära sig hur spel i själva verket är gjorda och göra egna spel från din egna fantasi. Min programmeringslärare ser också till så alla lär sig i sin egen takt. Är du väldigt intresserad av programmering och vill lära dig mer kommer läraren inte stoppa dig utan ge dig uppgifter som passar just din nivå. 

Vad vill du göra i framtiden?

Vad jag vill göra i framtiden är att söka flygledarutbildning via LFV:s partner Entry Point North och förhoppningsvis bli en utbildad flygledare i Sverige.

Vilken är den största skillnaden mellan högstadiet och gymnasiet tycker du?

Den största skillnaden mellan gymnasiet och högstadiet är att på gymnasiet är det du som måste se över dina egna studier. Lärarna kommer inte att jaga runt dig i skolan om du inte har lämnat in en uppgift utan det är ditt ansvar att den är inlämnad i tid.

Har du några tips till en årskurs 9:a inför gymnasievalet?

Ett tips till dig som söker är att välja ett program som du är intresserad av, inte det som dina föräldrar tycker du ska välja. Annars kommer gymnasietiden vara dina tre tråkigaste år i livet. Så se till så du väljer ett program som du är intresserad av och att många av dina favoritämnen från grundskolan är med.

Bonusfråga: Om du vore rektor för en dag, vad skulle du då göra?

Om jag var rektor för en dag skulle jag försöka skaffa oss en egen idrottssal som vi kan använda och anpassa för just vår skola.

Läs mer om teknikprogrammet

Läs mer om teknikprogrammet och de olika inriktningarna.