×
 

Hoppa till innehållet
4 elever står och spela med VR. Killen längst fram har på sig VR-glasögon och de andra står bakom och tittar upp på en skärm som visar vad han ser.

Vår gymnasieskola

NTI Gymnasiet Sollentuna är skolan för dig som är intresserad av IT och teknik. Vårt fokus ligger på kreativitet, utveckling och studier i en trygg miljö.

 

Vårt uppdrag, din framtid

Här utmanas du av lärare som har höga förväntningar både på sig själva och på dig. Vi vill att du som elev ska stöttas utifrån just dina förutsättningar, framtidsplaner och behov och arbetar för att alla elever på skolan ska känna gemenskap. Vi vill att din studietid inte bara ska handla om kunskapsutveckling – det ska också vara en rolig och härlig upplevelse att gå i gymnasiet i tre år.

Internationellt perspektiv

Inom skolans arbetsplatsförlagda lärande, det vill säga APL eller praktik, har vi sedan många år arbetat med internationalisering. Det betyder att en del av våra elever har fått göra sin praktik utomlands i länder som Spanien, Sydafrika och Belgien. Kanske skulle du vilja göra samma sak? Läs mer om APL nedan!

En elev är vid en 3D-printer

Framtidens innovationer börjar här

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På över 20 platser runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter gymnasiet, kommer du att ha nytta av det du lärt dig under tre år hos oss. Med den senaste tekniken som verktyg kämpar vi alla för att alla elever skall nå gymnasieexamen, och forma sin egen framtid.

Vi har 25 skolor runt om i Sverige. Häng med runt till några av dem!

Vill du besöka oss?

Kom på öppet hus eller gör en prova på-dag hos oss. Då får du mer information om skolan och kan träffa elever och lärare.

Lila bakgrund

Våra lokaler

Skolan har ljusa öppna lokaler med två moderna lounger som möjliggör både sociala aktiviteter, gästföreläsningar, studier och umgänge. Det finns också många grupprum och ett skolbibliotek. Skolans el- och energiprogram använder IT-labbet som är fulladdat med tech- och IT-utrustning.

Inte minst har vi ett makerspace där du kan använda teknik som 3D-printers, VR-utrustning och mycket annat.

Yta för umgänge i skolan
Yta för umgänge i skolan

Utrymmen i skolan för umgänge
Utrymmen i skolan för umgänge

Makerspace med 3D-skrivare
Makerspace med 3D-skrivare

Skollokal med bord och stolar
Skollokal med bord och stolar

Få en inblick i vår vardag

Få en inblick i vår vardag genom att följa oss på sociala medier.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.