×
 

Rektorn har ordet Susanne Alkbrand

Jag heter Susanne Alkbrand och har troligtvis ett av Helsingborgs mest roliga, spännande och stimulerande jobb! Att vara rektor på NTI Gymnasiet Helsingborg innebär dagliga fantastiska möten, diskussioner och samtal med elever och personal på skolan.

Susanne Alkbrand
  • När jag ser vad våra elever åstadkommer kan jag inte låta bli att bli oerhört stolt över vad vi kan uträtta tillsammans

    Susanne Alkbrand NTI Gymnasiet Helsingborg

En skola med över 10 års erfarenhet

År 2009 startade NTI Gymnasiet i Helsingborg och jag har arbetat på skolan sedan 2010. Vi satsar på att bli Sveriges ledande skola inom tech. För oss handlar det om att ge våra elever den bästa utbildningen inom tech, science, design och IT. Vi bedriver techutbildningar med siktet tydligt inställt på att ge våra elever de nödvändiga kunskaperna och verktygen som behövs för framgångsrika studier och som gör dem attraktiv på arbetsmarknaden.

Söktrycket är högt och det ser vi som ett kvitto på att vi har skickliga och engagerade lärare med spetskompetens, hög teknisk nivå på vår utrustning och att vi har en skola som elever trivs på. Vi vill utmana våra elever att nå sina mål men också att uppleva tre fantastiska år med härlig stämning, nya vänner och många upplevelser. Hos oss ska alla elever få en riktigt bra utbildning och få arbeta med den senaste tekniken inom sina inriktningar. Vi fokuserar mycket på samarbeten mellan ämnen, mellan elever, mellan näringslivet och skolan. Att samarbeta är en grund för framgång samtidigt som det är oerhört avancerat att göra det riktigt bra.

Våra ledord

Våra två ledord på skolan är uppmuntran och höga förväntningar. Uppmuntran gör det roligare och mer lustfyllt att lära och i kombination med höga förväntningar når våra elever höga skolresultat. Vår personal har en enorm kompetens och erfarenhet och drivs av ambitionen att skapa en skola som både är lärande och lustfylld. När jag ser vad våra elever åstadkommer tillsammans med sina lärare i form av hackathon, innovationstävlingar, Green Tech Challenge, hydroponisk odling, skarpa projekt åt företag, certifieringar, hemsidor, filmer, animeringar, spel eller andra produktioner kan jag inte låta bli att bli oerhört stolt över vad vi kan uträtta tillsammans.

Jag hoppas du vill komma till oss och vara en del av NTI Gymnasiet. 

Vänliga hälsningar Susanne

Kontakt

Vill du veta mer om oss?