×
 

Hoppa till innehållet

Vanliga frågor

Här har vi sammanställt svaren på vanliga frågor om vår skola.

 • På Kronhusgatan 9, mitt i stan, nära Gustav Adolfs torg och Brunnsparken. Du tar dig enkelt hit med spårvagn, buss eller tåg. Det tar bara 5 minuter att gå från centralen.

 • Det går ungefär 400 elever på skolan.

 • Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 30 platser på de yrkesförberedande programmen.

 • Våra lärare är mycket engagerade och duktiga. Vi arbetar med kollegialt lärande och tittar ständigt på hur vi kan förbättra undervisningen. Lärarna trivs och många har jobbat länge på skolan. De allra flesta av våra lärare är behöriga.

 • El- och energiprogrammet: 195
  Naturvetenskapsprogrammet: 240
  Teknikprogrammet: 230
  Det är dock viktigt att komma ihåg att antagningspoängen kan ändras mycket från år till år.

 • Våra utbildningar är certifierade för TeknikCollege, vilket innebär att vi är en kvalitetssäkrad gymnasieskola. Vi har ett Makerspace – ett labb där våra elever kan 3D-printa prototyper, förverkliga sina idéer, labba med mikrodatorer och robotar. Vårt Makerspace används även i undervisningen.

  Vi har internationella samarbeten. Vi erbjuder APL (arbetsplatsförlagt lärande) utomlands och samarbetar med svenska skolan i Paris, Madrid, Fuengirola, Palma och Nairobi.

  Tillsammans med NTI Handelsgymnasiet Göteborg bildar vi Campus Kronhusgatan, och kan ihop erbjuda ett brett urval av kurser och elevaktiviteter.

 • Ja! Vi har ett fantastiskt elevhälsoteam bestående av sjuksköterska, specialpedagog, kurator och studie- och yrkesvägledare.

 • Ja, då får man träffa specialpedagog och man får hjälpmedel såsom rättstavningsprogram och talsyntes. Man har också rätt till att få anpassade prov, t.ex. längre skrivtid eller möjlighet till muntliga prov istället för skriftliga.

 • NTI Gymnasiet Kronhus är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • Vi undervisar i följande språk beroende på vilken kurs du läser:

  Programmering 1: Pyhton, C# (TE)
  Programmering 2: Objektorienterad programmering med C#
  Webbutveckling 1:HTML, CSS, JavaScript
  Webbutveckling 2: HTML, CSS, SASS, JavaScript
  Webbserverprogrammering 1: .NET5 Web API, Databas, React
  Tillämpad programmering (EE): HTML, CSS, JavaScript, React
  Tillämpad programmering (TE): .NET5 Web API & React, Datastruktur & algoritmer

 • Alla våra elever får varsin laptop, våra ettor i år har fått HP Probook 440 G8. Under utbildningen utför man många av sina uppgifter med hjälp av teknik och programvaror som du kommer att möta i ditt framtida yrke.

 • Maten är varierad och välkryddad. Varje dag serveras flera rätter som eleverna kan välja mellan och det finns alltid ett fräscht salladsbord. Maten lagas i grannbyggnaden och är mycket uppskattad av våra elever. Vi har också ett matråd där elever får träffa representanter från matleverantören och ge synpunkter.

 • Eleverna har sammanhållna dagar och börjar som tidigast 08:15, men de flesta börjar 08:30. De äter lunch på skolan så att vi inte tappar tid på att eleverna ska ta sig någon annanstans för att äta. På måndagar slutar alla lektioner 14:00 och sedan är det resurstid. Resurstid är en extralektion som kan bokas för enskilda elever som behöver extra stöd eller för en hel kurs där läraren vill ha extra tid till eleverna.

 • Vi har ingen idrottshall på skolan utan förlägger idrott till specialhallar i närområdet. På så sätt får eleverna hos oss möjlighet att prova på flera olika sporter. Ska eleverna t.ex. spela badminton så är de i Fjäderborgen, ska de träna styrka är de på ett gym.

 • Ja, det får du av din kommun.

 • Vi erbjuder tyska, franska och spanska.

Hittar du inte svaret på din fråga?