Hoppa till innehållet

Här har vi sammanställt svaren på vanliga frågor om vår skola.

• Vi finns på Centralplan 3, väldigt centralt vid tågstationen.

• De flesta hållplatser ligger i anslutning till Gävle Centralstation.

• Skolan är medelstor och består av 3 st. våningsplan.

• Just nu går ungefär 187 st. elever på skolan.

• NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

• Du ska välja vår skola om du är intresserad av natur- eller teknikprogrammet och vill ha en utbildning som förbereder dig för framtidens behov. Hos oss kommer du att tillsammans med erfarna och kunniga lärare få en stimulerande och glädjefylld undervisning samt få det stöd och den hjälp du behöver för att bli förberedd på var framtiden har att erbjuda.

• Du väljer ditt individuella val i årskurs 1. Sedan studerar du ditt individuella val i årskurs 2 och årskurs 3. Du kan välja mellan ett stort utbud av kurser. På varje program här på hemsidan ser du exakt vilka kurser du kan välja mellan.

• Idag jobbar vi med C# och PHP.

• Under din tid hos oss lånar du en bärbar dator. Hela skolan har trådlöst nätverk så att du ska kunna sköta ditt skolarbete med internet som arbetsplats.

• Hos oss får du ett elevskåp som är tillräckligt rymligt för att du ska kunna förvara dina saker.

• Ja, alla elever får ett matkort Matkortet är laddat med 60 kr och gäller på ca 10 restauranger i vårt närområde, bland annat på Subway, Taco Bar, Max och Sjömanskyrkan. Varje dag laddas kortet automatiskt med summan och det enda du behöver göra är att blippa kortet på restaurangen. Under lov och studiedagar laddas inte kortet.

• I dagsläget erbjuder vi läxhjälp två timmar i veckan. Vi har även extra matematikstöd. Dessa tider är bra tillfällen för elever att studera extra och få hjälp av lärare då dessa stödtimmar alltid är bemannade med skolans personal.

• Man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 17.00. Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar och slutar du lite tidigare och vissa dagar börjar och slutar du lite senare.

• Eleverna har sin idrottsundervisning på Alderholmen, på Gävle strand i fina fräscha idrottslokaler.

• Skolan erbjuder inte något buss eller tågkort. Kontakta din hemkommun för att få hjälp med buss/tågkort. Om du bor 6 km från skolan har du rätt till busskort.

• Vi erbjuder spanska, franska, och tyska. Eleverna läser språk i årskurs 1.

Hittar du inte svaret på din fråga?