Mjukvarudesign på NTI i Gävle Gymnasieingenjörsprogrammet

En lärare hjälper en elev som sitter och programmerar på en stor skärm på gymnasieingenjörsprogrammet inriktning mjukvarudesign

Ta steget mot en karriär inom programmering

Drömmer du om att utvecklas inom programmering? Gymnasieingenjörsprogrammet (TE4) är en yrkesutbildning inom mjukvaruutveckling som ger dig möjlighet att snabbt komma in i arbetslivet.

Ansökan är öppen!

Ansökan till läsåret 2024/2025 har öppnats. Skicka in din ansökan senast den 15 maj 2024. Ta mig till ansökan.

Ett tekniskt fjärde år

Du som har läst teknikprogrammet har möjlighet att ansöka till denna ettåriga yrkesutbildning som leder till en gymnasieingenjörsexamen inom mjukvarudesign. Utbildningen hos oss på NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle är kostnadsfri och ger rätt till CSN-ersättning, vilket är perfekt för dig som vill påbörja din karriär inom mjukvaruutveckling så snart som möjligt.

10 veckors branschnära praktik

En central del av utbildningen inkluderar 10 veckors praktik (APL) på ett spännande IT-företag. På vårt gymnasium i Gävle får du tillgång till din egen arbetsplats som är anpassad efter både dina och branschens krav.

Fokus på programmering

Under året får du chansen att fördjupa dig i programmering och mjukvaruutveckling. Erfarna lärare skräddarsyr undervisningen för att vara aktuell och branschnära, vilket kommer att rusta dig för en framtid som gymnasieingenjör. Du kommer även att bygga upp ett omfattande nätverk och få hjälp av branschexperter som stöttar dig i din utveckling.

Vem kan söka?

Alla elever som är upp till 22 år och har en examen från teknikprogrammet är välkomna att söka utbildningen. Ansökningsperioden pågår under vårterminen, och du kan ansöka även om du ännu inte har avslutat din examen. Du kan komplettera din ansökan med ditt examensbevis när det är klart.

Om programmet

 • Program: Gymnasieingenjörsprogrammet
 • Inriktning: Mjukvarudesign

Framtida yrken

 • Till exempel: programmerare, scrum master, IT-projektledare, produktägare, mjukvarudesigner, spelutvecklare, apputvecklare, mjukvaruutvecklare

Ansökan

Nu är ansökan till läsåret 2024/2025 öppen. Ansök genom att fylla i formuläret i länken nedan. Ansökan ska göras före den 15 maj 2024.

Har du några frågor? Kontakta oss på gavle@ntig.se så hjälper vi dig!

Ansök via knappen nedan.

Elev står framför whiteboarden

Intresseanmälan TE4

Vill du veta mer om TE4? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Studiestart

När du eller dina föräldrar skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus/annan skolvisning, önskar information eller marknadsföring om våra skolor, behöver samtycke lämnas. Samtycke är frivilligt och avges när anmälan eller önskemålet skickas in. NTI Gymnasiet är personuppgiftsansvarig på den skola som du har anmält intresse till. Skolan är en del av AcadeMedia-koncernen.

De personuppgifter vi behandlar är namn, e-postadress och telefonnummer för samtliga kontakter med dig samt programval och år för tänkt studiestart för information och marknadsföring. Vissa utskick innehåller spårningspixlar så vi kan se antal öppnade brev.

Uppgifterna delas med anställda inom skoladministration och kommunikation på de skolor du visat intresse för. Syftena är att administrera besök, skicka marknadsföring, andra meddelanden och påminnelser. Vi kan även komma att dela uppgifter till kommunikatörer på bolag inom koncernen för marknadsföring av liknande utbildningar. Vidare lämnar vi information till myndigheter om vi är skyldiga att göra så enligt lag.

De rättsliga grunderna är samtycke för administration av skolbesök och svar på allmänna frågor samt berättigat intresse för den marknadsföring som inte följer av samtycke. Reklam för liknande utbildningar anser vi motiverade i viss omfattning. Utlämnande till myndigheter följer av rättslig förpliktelse. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningstiden för den sökta utbildningen gått ut. Vid tillbakadraget samtycke gallras uppgifterna omgående.

Till tekniskt stöd anlitas personuppgiftsbiträdena AcadeMedia Support AB, Microsoft Ireland Operations Ltd och Infobip Sweden AB. Uppgifterna kan komma att behandlas i Sverige/EU och i de s.k. tredjeländerna USA, Brasilien, Kina, Indien, Vietnam, Malaysia och Ryssland. Överföring till tredjeländerna sker med stöd av EU-kommissionens standardavtalsklausuler.

Du kan när du vill dra tillbaka ditt samtycke, invända mot behandlingen, begära registerutdrag, rättelse eller att vi begränsar behandlingen. För att avregistrera dig från digitala reklam- och kommunikationsutskick, följ instruktionerna i det SMS eller e-post som du har fått från oss. Du kan även kontakta skolan för detta på fliken Kontakt i menyn.

Du hittar hela vår policy här.

Kontakt

Vårt dataskyddsombud kontaktas på dataskydd@academedia.se. Vid klagomål på personuppgiftsbehandlingen skickas det till tillsynsmyndigheten IMY (www.imy.se).

 • Genom projekt och praktik fick man en skjuts in i arbetslivet

  Linnea Olsson NTI Gymnasiet

Grön bakgrundsbild

Kurser

 • Totala poäng 900p
  • Gymnasieingenjör i praktiken 200
  • Mjukvarudesign 100
  • Datalagring 100
  • Webbtjänster 100
  • Programmering 2 100
  • Tillämpad programmering 100
  • Webbutveckling 2 100
  • Examensarbete 100

Var det inte riktigt din grej?