×
 

Hoppa till innehållet
Ella Maj berättar om sin tid på NTI:s program Försäljning och service

Jag ville inte gå på en “vanlig” skola

Ella Maj Karlman är nu inne på sitt sista år på NTI Handelsgymnasiet Göteborg (tidigare en del av NTI Gymnasiet Kronhus). Hon läser på Försäljnings- och serviceprogrammet med fördjupningen Marknad och Affärsutveckling. När vi pratar med henne ska hon precis avsluta sin fjärde praktikvecka som hon gör på Svensk Fastighetsförmedling i Stenungsund.

Hur tänkte du när du skulle välja gymnasium?

Det var väldigt viktigt för mig att ha möjligheten att studera vidare efter gymnasiet även om jag ville gå ett yrkesprogram. Eftersom jag bor i Stenungsund letade jag även efter skolor som låg nära Centralstationen. Jag ville inte gå på en “vanlig” skola utan sökte någonting som kändes mindre, med härliga lokaler mitt i centrum och med en bra gemenskap. Det hittade jag på NTI.

Är du nöjd med ditt val?

Det jag uppskattar mycket från mina tre år på skolan är all stöttning som man får av lärarna och möjligheterna de ger oss. Vi får öva, får feedback, öva igen, vilket ger mig möjligheten att växa. Jag har alltid haft prestationsångest, men med hjälp av den feedback jag har fått har jag utvecklats. Och det stämmer faktiskt att man blir bättre om man får göra samma sak flera gånger. Nu känner jag mig fortfarande nervös när jag exempelvis skall ha muntliga presentationer, men jag har verktyg för hur jag skall hantera det och ändå lyckas att leverera.

Skulle du rekommendera NTI som gymnasieskola?

Ja verkligen. På NTI får du väldigt bra och engagerade lärare som ser dig precis där du är och, som jag sa, möjligheten att växa som individ.

Är det någon kurs som har gjort extra stort avtryck på dig?

Jag har nog haft mest nytta av kursen Servicekunskap, speciellt nu på min praktikplats som också har gett mig extra jobb. Där lärde vi oss hur man kan hantera olika typer av kunder och vikten av att kunna anpassa sig.

Om du hade fått ge något råd till dig själv för 3 år sedan, vad skulle det då vara?

Jag tyckte att lektionerna var väldigt roliga! Till exempel skapade några Ta inte allt på för stort allvar och stressa inte upp dig. Våga ta saker som det kommer och följ ditt hjärta. Allting löser sig.

Hur ser din framtid ut efter studenten om du själv får bestämma?

Gå på magkänslan och försök att inte gå en linje bara för att dina kompisar Innan jag pluggar vidare till mäklare tänkte jag åka till London för att utveckla min engelska och studera internationell politik.

Fakta

Namn: Ella Maj
Program: Försäljnings- och serviceprogrammet
  • Inriktning: Marknad och Affärsutveckling

Fler elevintervjuer