Samhällsvetenskaps­programmet

På detta program får du en bred grund i samhällsvetenskap och samtidigt utlopp för ditt intresse för media, information och kommunikation.

Två elever sitter i klassrummet och lyssnar till en föreläsning om medier information och kommunikation på samhällsvetenskapsprogrammet

Om samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet hos oss är det idealiska valet för gymnasieelever som är intresserade av samhällsfrågor, politik, psykologi eller historia i kombination med saker som media, journalistik och medieproduktion. Genom att vi kombinerar samhällsvetenskap med ett fokus på media, information och kommunikation får du möjlighet att utforska de drivkrafter som formar vår värld och fördjupa dig i ämnen som demokrati, kommunikation, jämställdhet, etik och miljö. Samtidigt kommer du analysera hur medier påverkar samhället och förstå samhällets olika informationsflöden.

Med en examen från samhällsvetenskapsprogrammet på gymnasiet har du en solid grund för att antingen fortsätta dina studier på universitet eller högskola, eller ta steget direkt ut i arbetslivet. Våra studenter går vidare till framgångsrika karriärer inom en mängd olika fält, inklusive journalistik, media, medieproduktion, politik, socialt arbete, juridik, och kommunikation.

Samhälle & media

Här läser du samhällsvetenskap kombinerat med medieproduktion. Du får vara kreativ och skapa allt från AR-miljöer och podcasts till hemsidor och 3D-modeller.

Här kan du läsa programmet

Elevintervjuer

Hur är det att gå samhällsvetenskapsprogrammet på NTI? Se vad våra elever tycker!