Diamond challenge på scenen

NTI Handelsgymnasiet Göteborg blir Pitch Partner för Diamond Challenge

Diamond Challenge är en av världens största entreprenörskapstävlingar för elever på gymnasiet.

Tävlingen, som är en lagtävling, går ut på att ungdomar pitchar unika affärsidéer för en jury. Skillnaden mot andra entreprenörskapstävlingar är att denna är internationell och att vinnarna kan vinna upp till 12 000 dollar för sin affärsidé. Diamond Challenge är grundat och drivs av University of Delaware. Till sin hjälp har University of Delaware ett antal pitch partners runt om i världen. NTI Handelsgymnasiet Göteborg är nu pitch partner för hela norra Europa. 

Tävla med din affärsidé

“Detta är en fantastisk möjlighet för alla kreativa, drivna elever att tävla med sina affärsidéer” säger Dennis Larsen, biträdande rektor på NTI Handelsgymnasiet Göteborg. Dennis besökte själv University of Delaware i somras och blev imponerad både av skolan och Diamond Challenge. Då letade universitetet efter en partner i norra Europa och till våren kommer NTI Handelsgymnasiet Göteborg att hålla den första deltävlingen i Diamond Challenges historia på svensk mark. 

“Vi är grymt taggade och hoppas att många UF-företag och ungdomar med bra idéer runtom i landet tar chansen att delta” säger Dennis.

Diamond challenge
horn logo