×
 

Hoppa till innehållet

Vanliga frågor

Här har vi sammanställt svaren på vanliga frågor om vår skola.

 • I augusti 2022 flyttade vi till centrala och helt nyrenoverade lokaler på St. Eriksgatan – nära Gustav Adolfs torg, Lilla Bommen och Brunnsparken. Du tar dig enkelt hit med spårvagn, buss eller tåg. Det tar bara 5 minuter att gå från centralen.

 • Våra lärare är mycket duktiga och väldigt uppskattade av våra elever. Vi arbetar med kollegialt lärande och tittar ständigt på hur vi kan förbättra undervisningen. Lärarna trivs och många har jobbat länge på skolan. De allra flesta av våra lärare är behöriga, i dagsläget är 14 av totalt 15 lärare behöriga.

 • Ekonomiprogrammet: 240

  Försäljnings- och serviceprogrammet: 210

  Det är dock viktigt att komma ihåg att antagningspoängen kan ändras mycket från år till år.

  • Vårt ekonomiprogram är certifierat för Diplomerad Gymnasieekonom, vilket innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad.
  • Vi har en designverkstad – ett kreativt labb där våra elever kan förverkliga sina idéer, skriva ut affischer, trycka text och bild på tyg samt skriva ut bokstäver och bilder för att sätta upp på väggar och fönster.
  • Vi har internationella samarbeten. Vi erbjuder APL (arbetsplatsförlagt lärande) utomlands och samarbetar med svenska skolan i Paris, Madrid, Fuengirola, Palma och Nairobi.
  • Tillsammans med NTI Gymnasiet Kronhus bildar vi Campus Kronhusgatan, och kan ihop erbjuda ett brett urval av kurser och elevaktiviteter.
 • Maten är varierad och välkryddad. Varje dag serveras flera rätter som eleverna kan välja mellan och det finns alltid ett fräscht salladsbord. Maten lagas i närområdet och kommer nylagad och fräsch till skolan. Den är mycket uppskattad av våra elever. Vi har också ett matråd där elever får träffa representanter från matleverantören och ge synpunkter.

 • Våra elever har sammanhållna dagar och börjar som tidigast 08:15, men de flesta dagar börjar lektionerna 08:30. Våra elever äter på skolan så att vi inte tappar tid på att eleverna ska ta sig någon annanstans för att äta. På måndagar slutar alla 14:00 – då är det resurstid. Resurstid är en extralektion som kan bokas för enskilda elever som behöver extra stöd eller för en hel kurs där läraren vill ha extra tid till eleverna.

 • Vi har ingen idrottshall på skolan utan förlägger idrott till specialhallar i närområdet. Ska våra elever spela badminton så är de i Fjäderborgen, ska de träna styrka är de på ett gym.

Hittar du inte svaret på din fråga?