Yrkesintroduktion Dator- och kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet

Två elever kopplar nätverk tillsammans

Om du saknar du godkända betyg till el- och energiprogrammet är detta yrkesintroduktionsprogram helt rätt val.

Fullt fokus på IT och nätverk

Vår yrkesintroduktion har inriktningen dator- och kommunikationsteknik, som har fullt fokus på IT, webbutveckling, nätverk och programmering.

Vad är ett introduktionsprogram?

Ett introduktionsprogram finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program eller börja arbeta direkt efter avslutade studier. Målet är att du ska få en yrkesinriktad utbildning för att du ska kunna söka något av våra yrkesprogram eller underlätta för dig att kunna etablera dig på arbetsmarknaden. 

Du får en individuell studieplan

Introduktionsprogrammen är din väg mot att bli behörig till gymnasiet eller komma ut i arbetslivet. Studieplanen utgår därför ifrån dina mål, behov och förutsättningar, och har till skillnad från de nationella programmen inte någon gemensam poängplan.

Kurser och ämnen

På yrkesintroduktionsprogrammet får du läsa både ämnen från grundskolan som du inte är behörig i, samt ämnen från det nationella gymnasieprogrammet el- och energiprogrammet.

Om programmet

  • Program: El- och energiprogrammet
  • Inriktning: Dator- och kommunikationsteknik
  • Programtyp: Yrkesprogram med valbar högskolebehörighet
  • Ansökningskod: EEDAT

Framtida yrken

  • Till exempel: IT-konsult, nätverksspecialist, IT-säkerhetsspecialist, projektledare, IT-tekniker, IT-support

Här finns programmet

Så söker du till ett introduktionsprogram

Du söker till vårt introduktionsprogram via gymnasieantagningen, på samma sätt som om du hade sökt till ett nationellt gymnasieprogram. Om du riskerar att inte bli behörig till ett nationellt program är det bra om du har med minst ett introduktionsprogram i din gymnasieansökan. Prata med studie- och yrkesvägledaren på din grundskola för att få hjälp med att hitta rätt introduktionsprogram för dig.

Två elever kopplar nätverk tillsammans

Var det inte riktigt din grej?