Mjukvarudesign på NTI Uppsala Gymnasieingenjörsprogrammet

Två elever arbetar framför dator med kod på

Vill du utvecklas inom programmering och få en snabb väg in i arbetslivet?

Gymnasieingenjör (TE4) på vårt gymnasium i Uppsala är en praktisk ettårig utbildning inom mjukvaruutveckling och programmering. Den är perfekt för dig som söker en snabb väg in i arbetslivet.

Ett tekniskt fjärde år

Du som har gått teknikprogrammet kan söka denna ettåriga yrkesutbildning på vårt gymnasium i Uppsala som leder till gymnasieingenjörsexamen inom mjukvarudesign. Det är en gratis och CSN-berättigad vidareutbildning, perfekt för dig som vill börja arbeta med mjukvaruutveckling så fort som möjligt.

10 veckors branschnära praktik

När du går gymnasieingenjörsprogrammet (TE4) på vårt gymnasium i Uppsala ingår 10 veckors praktik på ett spännande IT-företag. På skolan har du din egen arbetsplats anpassad efter dina och branschens behov.

All in på programmering

Under året hos oss på NTI Gymnasiet Uppsala får du möjlighet att fördjupa dig i programmering och mjukvaruutveckling. Erfarna lärare utformar branschnära och aktuell undervisning för att du ska vara förberedd för att börja arbeta som gymnasieingenjör. Du kommer bygga ett stort kontaktnät och får mentorer inom branschen som stöttar dig.

Vem kan söka?

Alla elever upp till 22 år med examen från teknikprogrammet kan söka gymnasieingenjörsprogrammet. Ansökningsperioden pågår under vårterminen. Du kan ansöka innan du tagit examen, och kompletterar sedan med ditt examensbevis.

Om programmet

 • Program: Gymnasieingenjörsprogrammet
 • Inriktning: Mjukvarudesign

Framtida yrken

 • Till exempel: programmerare, scrum master, IT-projektledare, produktägare, mjukvarudesigner, spelutvecklare, apputvecklare, mjukvaruutvecklare

Intresseanmälan TE4

Vill du veta mer om TE4? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Studiestart

När du eller dina föräldrar skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus/annan skolvisning, önskar information eller marknadsföring om våra skolor, behöver samtycke lämnas. Samtycke är frivilligt och avges när anmälan eller önskemålet skickas in. NTI Gymnasiet är personuppgiftsansvarig på den skola som du har anmält intresse till. Skolan är en del av AcadeMedia-koncernen.

De personuppgifter vi behandlar är namn, e-postadress och telefonnummer för samtliga kontakter med dig samt programval och år för tänkt studiestart för information och marknadsföring. Vissa utskick innehåller spårningspixlar så vi kan se antal öppnade brev.

Uppgifterna delas med anställda inom skoladministration och kommunikation på de skolor du visat intresse för. Syftena är att administrera besök, skicka marknadsföring, andra meddelanden och påminnelser. Vi kan även komma att dela uppgifter till kommunikatörer på bolag inom koncernen för marknadsföring av liknande utbildningar. Vidare lämnar vi information till myndigheter om vi är skyldiga att göra så enligt lag.

De rättsliga grunderna är samtycke för administration av skolbesök och svar på allmänna frågor samt berättigat intresse för den marknadsföring som inte följer av samtycke. Reklam för liknande utbildningar anser vi motiverade i viss omfattning. Utlämnande till myndigheter följer av rättslig förpliktelse. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningstiden för den sökta utbildningen gått ut. Vid tillbakadraget samtycke gallras uppgifterna omgående.

Till tekniskt stöd anlitas personuppgiftsbiträdena AcadeMedia Support AB, Microsoft Ireland Operations Ltd och Infobip Sweden AB. Uppgifterna kan komma att behandlas i Sverige/EU och i de s.k. tredjeländerna USA, Brasilien, Kina, Indien, Vietnam, Malaysia och Ryssland. Överföring till tredjeländerna sker med stöd av EU-kommissionens standardavtalsklausuler.

Du kan när du vill dra tillbaka ditt samtycke, invända mot behandlingen, begära registerutdrag, rättelse eller att vi begränsar behandlingen. För att avregistrera dig från digitala reklam- och kommunikationsutskick, följ instruktionerna i det SMS eller e-post som du har fått från oss. Du kan även kontakta skolan för detta på fliken Kontakt i menyn.

Du hittar hela vår policy här.

Kontakt

Vårt dataskyddsombud kontaktas på dataskydd@academedia.se. Vid klagomål på personuppgiftsbehandlingen skickas det till tillsynsmyndigheten IMY (www.imy.se).

Ansökan

Ansökan till läsåret 2024/2025 har stängt. Nästa ansökningsperiod öppnar våren 2025. Håll utkik på hemsidan för viktiga datum.

Har du några frågor? Kontakta uppsala@ntig.se så hjälper vi dig!

Elev framför skärm med kod
 • Genom projekt och praktik fick man en skjuts in i arbetslivet.

  Linnea Olsson NTI Gymnasiet

Lila bakgrund

Kurser

 • Totala poäng 900p
  • Gymnasieingenjör i praktiken 200
  • Mjukvarudesign 100
  • Datalagring 100
  • Webbtjänster 100
  • Programmering 2 100
  • Tillämpad programmering 100
  • Webbutveckling 2 100
  • Examensarbete 100

Var det inte riktigt din grej?