×
 

Vår gymnasieskola

Sen starten 2001 har NTI Johanneberg blivit en av Göteborgs mest populära gymnasieskolor inom teknik, IT och grafisk design! Vi är en väletablerad skola med fokus på full gymnasieexamen, vidare studier, trygghet och trivsel. Oavsett vilket program du går är du en del av Johannebergsandan med en engagerad elevkår och lärare som skapar en rolig och meningsfull gymnasietid för att du ska nå din fulla potential. Välkommen till NTI Johanneberg!

Våra program

Estetiska programmet

På vårt designprogram får du tillgång till Adobe-suite och olika design-certifikationer. Du får jobba med skarpa projekt och har möjligheter att skapa i vårt Makerspace, fotostudio och i vårt egna Designlabb med skärmar och storformatskrivare gjorda för grafiskt arbete.

El- och energiprogrammet

På vårt IT-program får du göra praktik hos våra partners både inom och utanför Sverige. Vi fokuserar på anställningsbarhet, viktiga Cisco-certifikat och praktiskt arbete i vårt nätverkslabb, vilket säkrar första jobbet. Och självklart kan du läsa in högskolebehörighet.

Teknikprogrammet

På vårt största program, Teknikprogrammet, jobbar vi med att bredda och säkra din behörighet till högskolan genom fullt fokus på matematik och tekniska ämnen samtidigt som du får tillämpa dina kunskaper i projekt med programmering, Arduino, 3D-printing och mer. Du kan fördjupa dig mot ingenjörsstudier, datavetenskap eller vår unika fördjupning mot naturvetenskap som öppnar upp för t.ex. läkarstudier.

En elev är vid en 3D-printer

Framtidens innovationer börjar här

Vi har 25 skolor runt om i Sverige. Häng med runt till några av dem!

Vill du besöka oss?

Kom på öppet hus eller gör en prova på-dag hos oss. Då får du mer information om skolan och kan träffa elever och lärare.

Bilder på skolan

När du kommer till oss möts du av en vacker byggnad med gamla anor belägen nästan högst upp på Origovägen, Chalmers. Vi har tillsammans med våra elever skapat en familjär atmosfär med plats för alla individer och intressen. Förutom vanliga lektions- och labbsalar finns ett designlabb, fotostudio, makerspace, IT-labb, VR-rum, café och bibliotek.

Johanneberg makerspace
Johanneberg makerspace

Makerspace

Skol-lokal med runda bord, grå stolar och datorer
Skol-lokal med runda bord, grå stolar och datorer

Designlabb

Klassrum utformat som ett laboratorium
Klassrum utformat som ett laboratorium

Naturlabb

Bokhyllor och ett runt bord i skolans bibliotek
Bokhyllor och ett runt bord i skolans bibliotek

Bibliotek

Få en inblick i vår vardag

Få en inblick i vår vardag genom att följa oss på sociala medier.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår skola.