Hoppa till innehållet

NTI Gymnasiet Sundsvall

Makerspace. AI-kompetens. Möjligheterna. Hos oss tar du dina första steg mot att utveckla framtidens design, teknik och smarta lösningar. Här blir du inte en i mängden utan har en närhet till både lärare, ledning och skolhälsan.

3 elever spelar med VR-utrustning och tittar upp på en VR-skärm

Vi firar 20-årsjubileum!

I år firar vi på NTI Gymnasiet Sundsvall att vi funnits i hela 20 år. Sedan vår start har vi strävat efter att erbjuda högkvalitativ utbildning med fokus på teknik, IT och innovation. Vi ser fram emot att fortsätta vår resa och forma framtidens ledare, innovatörer och teknikentusiaster under de kommande åren. Tack till alla som har varit en del av vår fantastiska gemenskap genom åren – det är er energi och engagemang som har gjort NTI Gymnasiet Sundsvall till vad det är idag.

Tillsammans formar vi framtiden.

Om oss

Våra program ger dig en utbildning som gör dig redo för framtidens utmaningar redan idag. Ditt engagemang och dina idéer är vi lyhörda inför, och vi stöttar samt driver dig framåt mot ditt mål. Vi hjälper dig att äga din egen framtid. Hos oss får du engagerade lärare med stor kunskap inom sina områden, samtidigt som våra samarbetspartners ger dig skarpa arbeten under utbildningstiden. Vårt uppdrag är att rusta dig för den framtid som du själv väljer. Välkommen till NTI Gymnasiet Sundsvall.

En elev är vid en 3D-printer

Framtidens gymnasieskola

• Makerspace

Innovera i makerspace – vår kreativa, digitala verkstad där du kan utveckla dina idéer och projekt via 3D-skrivare, filminspelningar, TV-studio, robotbyggen och mycket mer.

tre elever i makerspace
  • Möjligheter

Vi samarbetar med flera företag vilket gör att du som elev både kan få kontakter och arbetsmöjligheter inför framtiden, men också chansen att driva skarpa projekt i skolan.

Lärare och elev
  • AI-kompetens

Hur kommer AI att påverka vår framtid? Som en skola med framtidens i fokus får du utveckla dina AI-kunskaper hos oss, och lära dig förstå både dess möjligheter och utmaningar.

En elev på teknikprogrammet inriktning design och produktutveckling arbetar med en prototyp i datorprogrammet CAD

Våra program

• El och energi

Arbeta praktiskt med IT, nätverk, datorer och webbutveckling.

• El- och energiprogrammet
    Två elever kopplar in nätverkskablar
  • Estetiska

Var kreativ och skapa digital design med hjälp av den senaste tekniken.

• Estetiska programmet
    Elever interagerar framför datorn
  • Gymnasieingenjör

Ta en genväg till jobb. Spetsa dig inom produktion eller mjukvarudesign.

• Gymnasieingenjörsprogrammet
    Elever framför skärm med kod
  • Teknik

Utveckla produkter, programmera eller fördjupa dig inom teknikvetenskap.

• Teknikprogrammet
    Elev arbetar med en robotarm

Öppet hus

Kom på öppet hus och få en känsla för hur det är att gå på NTI. Kolla runt i lokalerna, träffa elever och lärare och få mer information om skolan och våra program.

En kille med brun tröja, mössa och glasögon tittar in i kameran och är glad

Se alla nyheter

Få en inblick i vår vardag

Se vad våra elever gör om dagarna genom att följa oss på sociala medier.