headerbild halloween

5 läskigt dåliga uppfinningar

Inför den rysliga halloweenhelgen vill vi passa på att tipsa om 5 läskigt dåliga uppfinningar.

Visste du att upp till 90% av alla innovationer blir en flopp? Ovärt och onödigt, tänker nog de flesta. Men det är ofta de misslyckade uppfinningarna som lägger grunden till framtida innovationer – alltså är de helt nödvändiga! Frågan är dock om just dessa uppfinningar lagt grunden för något revolutionerande… hmm, vem vet?

1. Hula Chair

För den som vill skaffa magrutor och samtidigt kastas runt i en gungande stol

Målet med Hula Chair sägs vara att efterlikna ”Hula Loop” (tänk rockrings-rörelsen). På det sättet ska dina magmuskler få sig ett riktigt träningspass – medan du sitter ner och egentligen gör ingenting. Förutom att kastas runt som i en obehaglig berg-och-dalbana då…

Källa: Time/Youtube

2. Chin Rest Arm

Om du vill vila huvudet utan att se lat ut.

Med Chin Rest Arm från Japan Trend Shop kan du vila ditt trötta huvud utan att se lat ut. Den är så klart justerbar så att du antingen kan vila hakan, vänster kind eller höger kind på plasthanden. Allt för bekvämlighetens skull!

person with a chin rest

Källa: Japan Trend Shop

3. Cue Cat

Dåtidens QR-scanner som av uppenbara skäl slog helt fel.

När internet etablerades ordentligt under 2002 sägs denna manick ha delats ut gratis till internetanvändare. Dess funktion var en inbyggd scanner, som du kunde scanna streckkoder med.

Användningsområde? Ja, tänk till exempel om du läste en tidning och blev tipsad om en spännande hemsida. Då kunde du plugga in den här katten i datorn, scanna streckkoden och komma till hemsidan. Eller så kunde du bara skrivit in hemsidans adress.

cuecat

Källa: Wikipedia

4. AirSticks

Kombon AirPods + ätpinnar borde vara en klassiker?

Du som konstant går med dina AirPods i öronen och älskar Sushi: Nu kan du alltid ha dina ätpinnar nära till hands! Avtagbara pinnar som tål diskmaskin. Sushin ingår dock tyvärr inte.

AirSticks

Källa: @unneccesaryinventions

5. Complete Fish Training

När även din guldfisk ska kunna ägna sig åt sitt fotbollsintresse.

Med den här geniala produkten får du även en 45-minuters instruktionsfilm med en världskänd fisktränare, helt utan extra kostnad!

Fisk som spelar fotboll

Källa: Amazon/Café

Vill du se fler dåliga uppfinningar?

Kolla in Matt Benedettos Instagramkonto Unnecessary Inventions.

”Jag designar uppfinningar som löser problem som inte existerar”. – riktigt kul tycker vi!

Glad halloween önskar NTI Gymnasiet 🎃